De ce nu va castiga Roger Federer Wimbledon 2021?

Salutare, fani ai tenisului. Recunosc ca titlul articolului e cam dur, si mi-am dat seama ca e prea mult, totusi. O sa-l mai nuantez un pic acum  si o sa spun: «De ce cred eu ca Roger Federer nu va castiga Wimbledon 2021

Roger Federer e un zeu al tenisului, dar...

Chiar o sa plusez si o sa spun ca eu cred ca Roger Federer nu mai poate castiga vreun turneu de Grand Slam.

S-ar putea crede ca sunt un «hater» de-al lui Roger. Ei bine, nu, chiar dimpotriva, sunt un mare admirator de-al lui.

Am vazut insa pe multe grupuri, pagini de social media ca se infiripa din ce in ce mai mult ideea ca Roger ar mai putea castiga inca un turneu de Grand Slam, chiar acesta, de la Wimbledon.

Roger Federer a castigat, intr-adevar. 20 de titluri de Grand Slam in total, dintre care 8 pe iarba de la Wimbledon.

La aceasta editie este deja in optimi de finala, dupa ce a trecut de britanicul Cameron Norrie. Este cea de-a 69-a optime de Grand Slam din cariera pentru Roger,  a 18-a de la Wimbledon!

Roger are 104 victorii pe iarba de la Wimbledon, din 117 meciuri jucate, nimeni nu a mai reusit aceasta performanta pana acum.

E o cariera fulminanta, fara doar si poate...

De ce cred ca Roger Federer nu poate castiga la Wimbledon

Roger este un geniu al tenisului, dar, din pacate, sau din fericire, nu este nemuritor.

Hai sa vedem cateva obstacole reale in calea lui Roger in tentativa sa de a castiga anul acesta la Londra:

  • Roger a ajuns la varsta de aproape 40 de ani si trecerea timpului isi pune amprenta chiar si pe jocul geniilor.
  • Cu Adrian Mannarino a avut probleme, cu Norrie a avut probleme, iar acestea au aparut pentru ca Roger nu mai are acea consistenta in joc ce l-a facut celebru;
  • Oboseala apare mai repede, concentrarea se pierde mai des si apar aceste sincope in joc care duc la pierderea seturilor, la mai mult timp petrecut pe teren, la acumularea oboselii fizice si psihice;
  • Roger a avut tot mai multe probleme pe rever, la loviturile lungi ale adversarilor. Se stie ca reverul e lovitura sa mai slaba, dar acum au aparut mult prea multe «rame» si greseli nefortate pe lovitura de backhand. De aceea, a fost nevoit sa joace mult slice pe rever, o lovitura aparent mai sigura, dar fara consistenta, care de foarte multe ori nu a trecut fileul;
  • Deplasarea in teren nu mai este aceeasi, asta e iarasi clar. In meciurile cu stangacii Mannarino si Norrie, cand acestia l-au scos din teren cu serviciile la exterior in careul de avantaj, Roger nu a mai putut recupera terenul pierdut, nu a mai putut reveni catre centrul terenului.
  • Lovitura de dreapta nu mai e la fel de incisiva, iar asta tine mult de timing-ul loviturii. Retururile lungi si in  general loviturile adanci ale adversarilor nu i-au dat timp lui Roger sa se pozitioneze bine la lovitura de dreapta. 
  • Serviciul era o arma de temut pentru adversarii lui Roger. Inca a ramas, dar nu la acelasi nivel. Primul serviciu nu a «intrat» in procent mai mare de 67% in niciunul dintre cele trei meciuri de pana acum. Si nici numarul de asi nu mai este la nivelul din zilele de glorie. Si pana la urma, e firesc sa fie asa!
  • Novak Djokovic e principalul motiv pentru care Federer nu va castiga la Wimbledon! Dincolo de ce am spus pana acum, cred ca Djokovic este un obstacol de netrecut!  Sa zicem ca Roger va trece de Sonego si chiar de Daniil Medvedev, apoi si de Sasha Zverev. Dar in finala ar juca impotriva lui Djokovic, iar acesta este acum la un nivel stelar de joc! 

Il iubesc pe Federer, e un zeu al acestui sport, jocul sau a adus zeci de milioane de fani catre tenis. Realist vorbind, insa, nu cred ca el mai poate castiga inca un turneu de Grand Slam!

Fani ai lui Federer, va rog sa nu va suparati pe mine! Daca prezumtiile mele se vor dovedi a fi gresite, promit ca o sa imi pun cenusa in cap si o sa ma prosternez umil in fata gigantului Roger!

Mai presus de orice, va invit sa ne bucuram ca Roger inca ne mai incanta prin loviturile sale de maestru si sa nu uitam ca are cele mai multe trofee castigate pe iarba nobila de la Wimbledon!

Dacă v-a plăcut ce ati citit, va rog sa dati un like articolului si sa va spuneti deschis parerea despre sansele lui Roger la Wimbledon 2021!