De ce este bine sa tinem o evidenta a pariurilor

Multa lume este atrasa de pariurile online, aici avand probabil cele mai mari sanse de a genera profit intr-un interval relativ scurt de timp. Nu putini sunt insa cei care pierd la pariuri si asta din mai multe motive. Sigur, poate fi vorba si de ghinion, insa asta va interveni doar de doua-trei ori pe saptamana, sa spunem. Sa fim seriosi, nu poti da vina doar pe ghinion pentru ca nu ai reusit sa generezi profit intr-un interval de timp.


O vorba romaneasca spune ca din greseli se invata, iar in cazul pariurilor pentru a incerca sa eviti astfel de greseli pe viitor ar trebui intocmita o statistica, ideal intr-un document Excel. Te intrebi ce sa contina acea statistica? Simplu: toate pariurile jucate de tine la una sau la mai multe case de pariuri. Avantajul intocmirii unei evidente a pariurilor intr-un document Excel este acela ca ai la dispozitie mai multe foi, in fiecare putand crea o statistica pentru un anumit tip de pariu. In acest fel iti vei putea imbunatati pe parcurs stilul de pariere.


Spre exemplu, in prima foaie vei tine evidenta tuturor pariurilor plasate de tine, dupa incheierea partidei adaugand rezultatul final, pentru ca apoi casuta in care ai trecut rezultatul este de preferat sa o umpli cu o culoare, care sa indice daca pariul este castigator sau necastigator. In acest fel iti vei da mai usor seama cate dintre pariurile tale sunt castigatoare si cate necastigatoare. In eventualitatea destul de mare in care vei plasa pariuri pe mai multe sporturi, recomandam ca pentru fiecare sport sa incepi din partea de sus a foii (o coloana noua). Astfel, nu vei amesteca sporturile intre ele.


5b5fe580a9537_1533011328.png


Deschide apoi alte foi in care sa intocmesti acelasi lucru, dar de data asta in ceea ce priveste tipul de pariu jucat. Sa spunem ca ai plasat 3 pariuri pana acum, doua din fotbal si unul din tenis. La primul ai ales tipul de pariu “Sub/Peste 2.5 goluri”, la al doilea “Marcheaza ambele/Nu marcheaza ambele”, iar pentru ultimul ai tipul de pariu “Castiga primul set”. In cele ce urmeaza vei deschide 3 foi (Sheets), care se pot adauga din partea de jos a documentului. Conform exemplului de mai sus, prima foaie se va numi Sub/Peste 2.5 goluri, a doua Marcheaza ambele/Nu marcheaza ambele, iar a treia Castiga primul set. In toate cele 3 casute scriem apoi numele meciului si rezultatul, dupa care coloram casuta cu rezultatul.


Daca inca nu ti-ai dat seama de ce este bine sa tinem o evidenta a pariurilor, afla ca datorita acestui lucru te vei disciplina, asta insemnand ca vei fi mai atent la tipurile de pariu pe care le vei plasa. Astfel, daca in urma statisticii efectuate exista vreun tip de pariu la care excelezi te poti axa pe acesta sau poti miza mai mult decat media. Sigur, chiar daca acel tip de pariu este unul dintre favoritele tale nu inseamna ca trebuie sa analizezi artificial partida de pe care urmeaza sa plasezi pontul.


O analiza corecta a pontului, impreuna cu mizarea pe tipul de pariu preferat iti creste considerabil sansele de reusita. In schimb, daca nu te descurci atat de bine la un tip de pariu il poti plasa cu o miza foarte mica, asta chiar daca ai mare incredere in el, sau poti chiar sa renunti la el. Nu neaparat pe termen scurt, insa pe termen mediu si lung cu siguranta daca vei tine evidenta tuturor pariurilor plasate si vei tine cont de statistica rezultata in urma lor, iti vei imbunatati considerabil modul de pariere.