Cupa Confederațiilor 2017 | Grupa B | Camerun - Chile

18 iunie 2017, Moscova, Stadion: "Otkrytiye Arena", ora: 21:00 (TVR 2 și TVR HD).
 

Camerun

Camerun a început slab în preliminariile CM 2018, având două rezultate de 1-1 cu Algeria (deplasare) şi Zambia (acasă). Dacă nu va reuşi să câştige măcar 4 puncte în "dubla" cu Nigeria, selecţionata antrenată de Hugo Broos va risca să rateze calificarea la Cupa Mondială din Rusia.

"Leii neîmblânziţi" au debutat şi în preliminariile pentru Cupa Africii pe Naţiuni, câştigând sâmbăta trecută, acasă, cu Maroc cu scorul de 1-0 (Vincent Aboubakar 29). Aici Camerun, care este campioana Africii, va avea şanse mult mai mari de a se califica, mai ales că a câştigat deja 3 puncte cu Maroc, celelalte două adversare, Malawi şi Insulele Comore, fiind mult mai accesibile.

Africanii au mai susţinut un meci amical, înainte de a veni în Rusia, pe "Coliseum Alfonso Pérez" din Getafe (Spania), fiind bătuţi măr de Columbia cu 4-0 (James Rodríguez 16, Yerry Mina 30, 52, José Izquierdo 86). Robert Ndip Tambe, atacantul lui Spartak Trnava a fost eliminat în minutul 47, camerunezii jucând practic o repriză cu un om mai puţin.

În acest an, "Les Lions Indomptables" au disputat deja 12 meciuri, reuşind să câştige Cupa Africii pe Naţiuni. La această competiţie, ei au remizat cu Burkina Faso (1-1) şi cu Gabon (0-0), au învins-o pe Guineea-Bissau (2-1), apoi le-a eliminat pe Senegal (0-0, 5-4p), Ghana (2-0), iar în finală au trecut de Egipt (2-1). Au mai fost partidele amicale cu RD Congo (2-0, acasă), Zimbabwe (1-1, acasă), Tunisia (1-0, deplasare), Guineea (1-2, acasă), Columbia (0-4, teren neutru) şi Maroc (1-0, acasă), în preliminariile Cupei Africii 2019.
 
• 8 din cele 12 meciuri jucate de Camerun în 2017 au fost de sub 2,5 goluri

• "Leii neîmblânziţi" au încasat 4 goluri în amicalul cu Columbia. Ultima dată când au mai primit 4 goluri a fost la CM 2014, unde a pierdut cu Croaţia (0-4) şi Brazilia (1-4)

• În 2017 Camerun a pierdut 2 meciuri din 12, cu Guineea şi Columbia

• Ambroise Oyongo este accidentat pentru jocul cu Chile    

• Echipa probabilă: Ondoa - Fai, Ngadeu, Teikeu, Mabouka - Bassogog, Siani, Sutchuin-Djoum, Moukandjo - Aboubakar, Zoua. Antrenor: Hugo Broos.

• Următorul adversar: Australia (22.06.2017

Meciul va fi arbitrat de Damir Skomina (centru), Jure Praprotnik şi Robert Vukan (toţi din Slovenia). Arbitru de rezervă: Milorad Mažić (Serbia). Arbitri asistenţi video: Clément Turpin (Franţa), Milovan Ristić (Serbia) şi Malang Diedhiou (Senegal)

Chile

Chile a învins-o pe Venezuela în ultimul meci oficial (Alexis Sánchez 5, Esteban Paredes 7, 22 - Salomón Rondón 63), în preliminariile CM 2018. Echipa antrenată de Juan Antonio Pizzi se află pe locuul 4, cu 23 de puncte, după Brazilia 33 de puncte, Columbia 24 de puncte şi Uruguay 23 de puncte. Calificarea nu este încă asigurată, pentru că e greu de crezut că Argentina (22 de puncte) va ajunge la baraj, iar Ecuador (20 de puncte) mai poate spera şi ea.

Selecţionata "La Roja" s-a pregătit pentru Cupa Confederatiilor, jucând în această lună 3 meciuri amicale. A reuşit o victorie clară cu Burkina Faso (3-0), o remiză nedreaptă cu Rusia (1-1, dar i-a fost anulat eronat un gol) şi o înfrângere surprinzătoare la Cluj cu România (2-3, deşi a condus cu 2-0). Gary Medel, stoperul lui Internazionale Milano a fost eliminat în minutul 34 al partidei cu România, chilienii jucând mai mult de o repriză cu un om mai puţin.

În acest an, reprezentativa statului Chile a jucat 6 meciuri, 2 în preliminariile CM 2018 cu Argentina (0-1, deplasare) şi Venezuela (3-1, acasă) şi 4 amicale cu Croaţia (1-1, 4-1p în China), Islanda (1-0, deplasare), Burkina Faso (3-0, acasă), Rusia (1-1, deplasare) şi România (2-3, deplasare). Acum, la Cupa Confederatiilor, într-o grupă cu Germania, camerun şi Australia, campioana Americii de Sud speră la calificare. Sud-americanii sunt cotaţi cu şansa a doua, după nemţi, şi în mod normal ar trebui să treacă de faza grupelor.
 
• Chile a pierdut în 2017 doar cu Argentina şi România

• Sud-americanii au jucat deja un meci în Rusia, pe 9 iunie, fiind familiarizaţi cu această ţară

• Cu excepţia jocului cu Argentina, "La Roja" a marcat cel puţin un gol în toate partidele jucate în 2017

• Claudio Bravo    este accidentat pentru jocul cu Camerun    

• Echipa probabilă: Herrera - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Aránguiz, Hernández, Vidal - Fuenzalida, Vargas,  AlexisSánchez. Antrenor: Juan Antonio Pizzi.

• Următorul adversar: Germania (22.06.2017)


Pronostic: Camerun - Chile: 2 (1.60 la Betano)