Cum poti avea castiguri mari investind putin la poker online

Pokerul este singurul joc aflat la limita dintre notiunea de sport si joc de noroc.
 


Tindem sa credem, totusi, ca este vorba despre sport, acesta implicand concentrare, rabdare sau stiinta. Sigur, este vorba si de noroc si, poate, de intuitie, insa intr-o proportie  mica. Altfel nu ne explicam cum aceiasi jucatori domina clasamentul mondial cativa ani buni la rand. Daca era vorba doar de noroc ar fi trebuit sa vedem cum in fiecare an se schimba total clasamentul jucatorilor de poker.
 
In cele ce urmeaza  nu iti vom arata strategii la poker sau alte lucruri de care, oricum, cei mai multi jucatori de poker, in special cei incepatori, nu tin cont. Aici iti vom oferi cateva idei despre cum poti avea castiguri mari investind putin la poker online.  Pentru inceput ar trebui sa nu intri la turnee sau sit&go-uri cu miza prea mare. Astfel, vei acumula experienta si, chiar daca vei pierde, suma nu va fi prea mare. Prin acumulare de experienta ne referim la capatarea disciplinei, la stapanirea de sine, dar si la dobandirea altor aptitudini. Chiar daca turneele sunt cu un buy-in mic, nu te sfatuim sa joci agresiv, altfel riscand sa joci la fel si cand vei trece la mize mai mari.
 
In acest moment doar 3 case online ofera camera de poker in Romania. Este vorba despre Unibet, 888 si Pokerstars. Dintre acestea, 888poker ni se pare potrivita pentru a juca turnee cu mize mici. Excluzand turneele freeroll, care sunt suficiente, miza cea mai mica este de doar un cent. In acest moment va ganditi probabil ca premiile unui turneu cu buy-in de 1 cent sunt foarte mici si ca nu merita efortul. Gresit!
 
La fiecare jumatate de ora are loc un turneu de tip satelit (Step 1) cu un buy-in de 1 cent. Aproape un sfert din cei inscrisi la turneu vor obtine un bilet la urmatorul turneu satelit (Step 2), buy-inul aici fiind de 0.1 dolari. Turneele Step 2 au loc in fiecare ora, aproximativ o septime dintre ei obtinand un bilet pentru Step  3 sau la orice turneu cu buy-in de 1$. In general sunt cateva sute de jucatori ce se inregistreaza la Step 2, asadar vom avea cateva zeci de bilete pentru Step 3. Astfel, nu trebuie sa fii neaparat in topul clasamentului pentru a avansa. Ajungem la Step 3, care are un buy-in in valoare de 1 euro. Acesta va fi in fiecare ora, in general participand aproximativ 100 jucatori. In cazul in care avem 100 jucatori, mai mult de 15 vor obtine calificarea la Step 4 sau la un turneu cu buy-in de 5$, pentru ca primul care nu ia bilet sa obtina o suma cash, pana in 5$. In ceea ce priveste Step 4, aici buy-inul este de 5$, turneele fiind din ora in ora, la unele nivelul fiind normal, la altele in mod turbo. Aici sunt aproximativ 30 jucatori, o septime dintre ei obtinand bilet la Step 5 sau la orice turneu cu buy-in de 30$. Primul care nu ia bilet obtine pana la 30$ bani cash. In sfarsit, la Step 5 buy-inul este 30$, turneele sunt rare, avand loc mai ales seara. Evident, aici nu sunt prea multi jucatori inscrisi. In general sunt doi jucatori care vor castiga un bilet la un turneu cu buy-in de 160$. Primul jucator ce nu va obtine bilet are sansa de a castiga pana la 160$ bani cash. Concluzia acestui sir de turnee este una simpla si anume ca poti castiga peste 100$ cu buy-in de doar un cent. Iti trebuie doar multa rabdare, dar si timp liber, mai ales la primele turnee ‘’Step’’. Spre exemplu, te poti angrena intr-un astfel de turneu dimineata si/sau seara, inainte/dupa ce termini serviciul. In general, turneele satelit sunt cele mai cautate daca speri la castiguri mari investind putin la poker online.

Daca doriti alte strategii pentru a castiga mult cu bani putini, dar si cu riscuri mici, va recomandam turneele sit&go, mai ales cele Double or Nothing. Aici vei castiga dublul buy-inului in cazul in care te numeri printre prima jumatate a jucatorilor ramasi in competitie. Probabil ca orice pasionat de poker a auzit de acest tip de turnee, astfel ca nu mai are rost sa explicam detaliat. Si acest gen de turnee se poate gasi in camera 888poker.
 
Daca pana acum v-am recomandat ce turnee sa jucati pentru a avea castiguri mari investind putin la poker online, in cele ce urmeaza va vom prezenta tipurile de joc pe care sa le evitati. In primul rand, vorbim despre cash game, deoarece riscati chiar sa pierdeti toata suma de bani in urma unei singure maini care arata destul de bine, insa flopul, turnul si/sau riverul o fac sa nu mai arate atat de bine. Apoi vorbim despre turneele Sit&go tip Heads up. Aici sunt doar doi jucatori, in multe cazuri adversarul incercand sa joace doar la cacealma. Evident, nu va recomandam nici turneele sit&go tip all-in, acolo fiind vorba 100% de noroc, insa nici cele tip Super Turbo, unde blindurile se schimba la un interval de 2-3 minute, stack-ul de inceput fiind de 1000 sau chiar 500 chipsuri. De asemenea, nu  va sfatuim sa jucati la mai multe turnee simultan, sau daca o faceti, vedeti sa nu fie mai mult de doua.
 

Concluzii

 
  • Daca esti incepator, nu te arunca direct la turnee cu buy-in mare
  • Recomandam turneele Steps de la 888poker, acolo unde cu doar 1 cent poti castiga 100 dolari sau chiar mai mult
  • Turneele Double or Nothing iti ofera si ele sanse ridicate de castig
  • Cele mai ‘’pacatoase’’ turnee sunt cele tip All-in, cele Super Turbo, Heads Up sau jocurile Cash Game.

Sursa foto: www.peppermillreno.com