Cum pariez pe Liga 1 - interviu cu expertul Legalbet Karbacher

Karbacher, expertul Legalbet pentru Liga 1, ne-a dezvaluit câteva dintre secretele lui de pariere pe meciurile primei ligi de fotbal din Romania. 

Au fost câteva întrebări despre pariurile sportive la care Karbacher a răspuns, iar răspunsurile pot deveni surse de inspirație pentru pariorii cu experiențe diferite în domeniu.

Va invit sa cititi si sa va inspirati din spusele fara nicio jenă…

Rezultatele lui Karbacher pe Liga 1 sunt excelente, pe termen lung, de cativa ani, nu doar pe două-trei luni. El este, in acest moment, cel mai profitabil tipster de pe Legalbet.ro.

1. De cât timp urmărești  Liga 1 și care sunt motivele pentru care pariezi pe meciurile din acest campionat?

Când eram copil, ţineam cu Sportul Studenţesc, care avea atunci super jucători ca Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Gica  Hagi. Atunci nu erau case de pariuri, astfel că jucam la Pronosport, unde erau de obicei meciuri din Serie A şi Serie B. 

În ultimii ani Liga 1 a devenit mai slabă, însă e bine că se fac stadioane noi şi sper ca în viitor să se investească şi în jucători. Acum, am la TV sau pe net cele mai puternice campionate din lume, însă eu mereu urmăresc în direct fotbalul nostru. 

Mă bucur că au revenit în Liga 1 UTA şi Rapid, sper să promoveze şi Petrolul Ploieşti sau "U" Cluj, pentru că sunt echipe de tradiţie, cu mulţi suporteri. 

Îmi doresc ca Poli Iaşi şi Poli Timişoara să revină în Liga 1, dar după ce îşi vor face stadioane demne de oraşele care le reprezintă. 

Revenind la pariuri, normal că mizez pe meciurile din ţara noastră, pentru că le urmăresc de când mă ştiu, cunosc pe de rost jucătorii, pe ce post evoluează sau ce valoare au şi, din aceste motive, e firesc ca Liga 1 să mă atragă mult mai mult decât  campionatele tari din Europa.

2. Cum analizezi meciurile, ce resurse statistice foloseşti?

Pentru mine, orice detaliu contează: de la starea gazonului, condiţii meteo, ultimele rezultate, forma de moment, jucătorii care sunt accidentaţi sau suspendaţi, plătiţi la zi sau cu restanţe, palmaresul direct, cine sunt cei mai buni marcatori, cum merge atacul, cât de bună este apărarea etc. 

În plus, ţin evidenţa cartonaşelor galbene, cornerelor sau mai nou, şuturi pe poartă, pentru că ador statistica. 

Mai contează şi flerul, dar asta vine odată cu experiența, nu trebuie să ne bazăm exclusiv pe el.

Am avut, de exemplu, curaj să joc șansă dublă X2 la Rapid - Gaz Metan Mediaş, să pariez la CFR Cluj - Universitatea Craiova că Andrei Burcă va primi un cartonaş la o cotă de 4.50 şi să-mi iasă.

E o satisfacţie când prind astfel de cotă! La fel, am jucat la meciul  Rapid - Voluntari că ilfovenii vor marca primii, şi aşa a fost .

Am simţitIanis Stoica va marca cel puţin un gol în meciul cu Academica Clinceni şi am prins o cotă minunată de 4.50! 

Experiența îmi permite, fără falsă modestie, să mizez pe cote mari, jucate single. Așa se face profitul…

3. Managementul banilor. Cum îţi gestionezi banii alocaţi pariurilor?

De obicei urmăresc promoţiile şi lună de lună prind multe bonusuri. Nu este nicio problemă că trebuie să rulez banii, pentru că joc zilnic la pariuri şi ofertele caselor de pariuri mă ajută să câştig un ban în plus. 

Eu am conturi la mai multe case de pariuri şi joc doar online. La cele stradale nu aş mai juca, când am conturi la Betano, Superbet, Netbet, Sportingbet, Unibet, Favbet, Gets'bet, PublicWin... 

Nu cred că există o casă de pariuri online în Romania la care eu să nu am cont. La unele case am sume mai mari de bani, ca să am cu ce juca, la altele sume mai mici. 

De exemplu, la Netbet am mai mulţi bani la secţiunea Cazino decât la Sporturi pentru că îmi place să joc table

În general am câteva sute de lei în fiecare cont, însă scot profitul abia atunci când trec peste mia de lei, aşa m-am obişnuit.

4. Care sunt opţiunile de pariere pe care le recomanzi pentru Liga 1 şi din ce motive? Ai o strategie de pariere favorită?

În ultimii ani pariez altfel decât o făceam în trecut. Atunci jucam 5-6-7 meciuri pe un bilet şi mereu mă scotea un meci, o surpriză. 

Acum pariez diferit, doar online, o sumă mai mare de bani pe un meci sau maxim două. În general, bag între 100 de lei şi 500 lei, niciodată mai mult, pentru că mi-am impus un prag. 

Pariez pe meciuri din Liga 1 şi Süper Lig, pentru că, după dispariţia Sportului Studenţesc, mai ţin doar cu Beşiktaş. 

Nu joc pe solişti, pentru că sunt multe surprize şi joc la pariuri ca să câştig un ban în plus, nu să-i pierd.

În general, joc pe goluri, pauză sau final 1, cornere, cartonaşe, marcatori sau jucătorul "X" va încasa un cartonaş şi mereu pe BJK, care în ultimul timp are în campionat mai mereu peste 1,5 goluri sau rezultate de peste 2,5 goluri.

5. Care sunt sfaturile cele mai importante pe care i le-ai da unui parior?

În primul rând să parieze doar cât îşi pot permite, asta e regula numărul unu. 

Alt sfat este să nu nu joace la întâmplare şi să se documenteze. 

De exemplu, pe Legalbet sunt mulţi experţi care analizează meciurile de fotbal, tenis, hochei, şi e bine să citească articolele lor, mai ales că sunt mocca, să ia de acolo informații și să își stabilească singur opțiunea de pariere. 

Alt sfat este să nu pună botul la ţeparii care vând ponturi pe reţelele de socializare. Cu puţină atenţie, cu foarte multă analiză a meciurilor, cu bonusurile luate și rulate cu atenție, cu fler şi cu un pic de noroc, se pot câştiga bani din pariuri.

Totul e să aibă o strategie de pariere, un management al banilor clar, de la care să nu se abată, să nu joace la recuperare şi să se studieze informațiile din centrul de pariere Legalbet.