Cota 2 pe meciurile romancelor din turneele WTA

Astazi vom vedea doua romance la lucru in turneele WTA de la Charleston si Monterrey. Este vorba despre Ana Bogdan, respectiv Patricia Tig.
 

Tenis feminin, Charleston: Ana Bogdan – Ostapenko (20:30)

 

In prima runda a turneului WTA de pe zgura de la Charleston Ana Bogdan o va intalni pe jucatoarea din Letonia Jelena Ostapenko. Romanca vine din calificari, unde in primul tur o invingea pe Aleksandra Wozniak pierzand un singur game, iar in al doilea tur trecea de Alexandra Dulgheru in 3 seturi, dupa ce il pierdea pe primul cu 1-6. Clasata pe 119, Ana a mai izbutit sa treaca in acest an de calificari la Shanghai si la Australian Open, mereu pierzand in prima runda de pe tabloul principal. Anul trecut Ana Bogdan disputa doar doua meciuri pe zgura pe tabloul principal ale turneelor WTA, castigand unul.
 
Jelena Ostapenko se afla pe 66 in clasamentul WTA, fiind si pentru ea primul turneu pe zgura in acest an. In 2016 letona a incheiat destul de prost, suferind 6 infrangeri la rand, insa in 2017 are un bilant de 8 victorii din 15 meciuri. Sezonul trecut Ostapenko  disputa 6 meciuri pe zgura, invinsa fiind in 4, insa de jucatoare destul de cunoscute.
 
Este pentru prima oara cand Ana Bogdan si Jelena Ostapenko se intalnesc.  Luandu-ma si dupa faptul ca Ana a pierdut primul set in turul al doilea al calificarilor in fata Alexandrei Dulgheru, coborata pe locul 705 in clasamentul WTA, nu cred ca romanca are sanse sa treaca in turul secund la Charleston.
 
Pont Ana Bogdan – Ostapenko: Victorie Ostapenko (1.4)
 

Tenis feminin, Monterrey: Vekic – Tig (22:30)

 

Primul tur de la Monterrey propune partida dintre Patricia Tig si croata Donna Vekic, diferenta din clasament dintre cele doua fiind de 5 pozitii in favoarea romancei. In turneul Premier Mandatory de la Miami Patricia a trecut de calificari, pe tabloul principal ajungand pana in runda a treia, pe drum invingandu-le in minimum de seturi pe Heather Watson si Kristina Mladenovic. Asta dupa ce inceputul de an al romancei nu a fost unul tocmai grozav, suferind 6 infrangeri in 9 meciuri. Anul trecut Tig se descurca destul de bine pentru nivelul sau, obtinand 4 victorii pe hard din 7 meciuri de pe tablourile principale ale circuitului WTA.
 
Donna Vekic a intalnit romance in ambele turnee Premier Mandatory. Astfel, la Indian Wells era invinsa de Halep, pentru ca la Miami sa treaca in runda finala a calificarilor de Ana Bogdan. Cea mai mare performanta a sa din acest an a venit la Sankt Petersburg, unde a trecut de cele trei tururi ale calificarilor, ajungand pana in optimi. Patru victorii din 11 partide are Vekic in acest an pe tabloul principal al turneelor din circuitul WTA.
 
Vekic si Tig se intalneau in sferturile de finala de la Baku de acum doi ani, croata impunandu-se in minimum de seturi, scor 6-3; 6-2. De atunci romanca a mai evoluat si cred ca astazi va castiga cel putin un set.
 
Pont Vekic – Tig: Tig (+1.5 seturi): 1.4