Cota 2 din 5 aprilie 2017

Dupa ce am consultat statistica catorva dintre meciurile de fotbal de astazi, mi-au atras atentia doua, unul venind din La Liga si altul din Ererdivisie.
 


Fotbal, La Liga: La Coruna – Granada (21:30)


Dupa 29 etape scurse in La Liga La Coruna se afla pe 16, iar Granada pe penultimul loc, diferenta dintre ele fiind de 9 puncte. Doua victorii, doua remize si doua infrangeri este bilantul celor de la La Coruna in precedentele 6 etape de campionat. Din cele mai recente 8 meciuri pe teren propriu formatia la care se afla Florin Andone a obtinut 3 victorii, 3 remize, suferind doua infrangeri. De punctat ca doua dintre aceste victorii au avut loc cu Real Sociedad si Barcelona, iar doua remize cu Villarreal si Atletico Madrid.
 
Granada vine dupa 4 infrangeri, doua dintre adversare fiind Atletico Madrid si Barcelona, pe care le-a intalnit pe teren propriu, celelalte doua fiind Leganes si Gijon, ocupantele locurilor 17 si 18. De altfel, Granada nu a castigat niciodata in deplasare in acest sezon, nereusind sa acumuleze nici macar un punct in precedentele 7 astfel de meciuri, interval in care a marcat doar 3 goluri, primind 21.
 
In tur cele doua inregistrau o remiza cu doua goluri, Florin Andone deschizand scorul pentru oaspeti in minutul 64, Lomban egaland cu 9 minute inainte de final. In ultima intalnire directa de pe El Riazor, Granada se impunea cu 1-0. Forma buna a gazdelor pe teren propriu, cat si cea dezastruoasa a oaspetilor in deplasari ma impinge insa spre o victorie a celor de la La Coruna.
 
Pont La Coruna – Granada: Victorie La Coruna (1.47)
 

Fotbal, Eredivisie: Ajax – Alkmaar (21:45)


Ajax a castigat runda trecuta derby-ul cu Feyenoord, ramanand, astfel, in cursa pentru titlu. Distanta dintre Feyenoord si Ajax este de 3 puncte, insa sa spunem ca in Eredivisie golaverajul este primul criteriu de departajare in caz de egalitate de puncte, iar Feyenoord este avantajata la acest aspect. Asadar, pentru a avea sanse la titlu, ‘’lancierii’’ trebuie sa castige toate cele 6 etape ramase, lucru deloc imposibil, avand in vedere ca meciurile cele mai grele le va avea pe teren propriu. Ajax a obtinut 11 victorii in precedentele 12 meciuri de pe teren propriu in Eredivisie, singurul pas gresit fiind facut in fata lui PSV.
 
Alkmaar se afla pe pozitia a sasea, obtinand o victorie, 4 remize, suferind o infrangere in precedentele 6 etape. In ultima deplasare Alkmaar era invinsa cu 2-5 de Feyenoord, in 4 din cele mai recente 6 astfel de meciuri fiind inscris un gol in prelungirile partidei, in altul acordandu-se un cartonas rosu, lucru cel putin straniu. In precedentele 7 deplasari ale lui Alkmar erau inscrise minim 3 goluri, cel putin unul venind din partea oaspetilor.
 
In tur se inregistra o remiza cu 4 goluri, in vreme ce in ultima intalnire directa de pe Amsterdam ArenA gazdele se impuneau cu 4-1. De altfel, in 8 din precedentele 9 dueluri din campionat au fost marcate cel putin 3 goluri, lucru care cred ca se va intampla si acum.
 
Pont Ajax – Alkmaar: peste 2.5 goluri (1.47)