Clasamentul virtual pe medalii al Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Mai sunt cateva zeci de ore pana la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice, iar cateva case online prezinta destule pariuri antepost privind aceasta sarbatoare sportiva. In afara de pariurile referitoare la favoritii unei competitii, gasim si pariuri care se refera la numarul de medalii pe care o natiune il va cuceri. Casele de pariuri sportive online la care gasim cele mai multe astfel de pariuri sunt Betano si Fortuna. Chiar daca primele probe de la Olimpiada au inceput deja, cele doua case ne ofera posibilitatea de a paria pe numarul de medalii pana in dimineata de 23 iulie, ora 03:00.

Clasament virtual pe medalii JO 2020 - Cote pentru aproape toate probele

Cum am stabilit acest clasament virtual pe medalii? Destul de simplu, in teorie. Am luat de la casele de pariuri (in special Betano, unde cotele par mai realiste), cotele pentru primii trei favoriti la castigarea acelei probe. Desigur, in cazul probelor din box, taekwondo, judo si lupte, am selectat primii 4 favoritii. Asta deoarece in aceste sporturi se decerneaza doua medalii de bronz, neexistand finala mica.

In total, la aceste Jocuri Olimpice sunt 339 probe. Noi am gasit cote doar pentru 300 probe, pe baza acestora prezentandu-va clasamentul virtual. Din cele 39 probe pentru care nu sunt cote, nu mai putin de 25 provin din atletism. Multe dintre acestea sunt probe de anduranta, unde sportivii africani fac legea. Mai lipsesc cote pentru dublu mixt la tenis, cal cu manere si paralele la gimnastica masculin, cateva probe de ciclism feminin sau pentru tir cu arcul. 

Clasament virtual pe medalii JO 2020 - SUA si China, in lupta pentru pozitia de lider

Conform cotelor de la cele doua case de pariuri mentionate mai sus, SUA si China vor cuceri cele mai multe medalii, atat in total, cat si de aur. Din cele 300 probe la care am avut acces, ar rezulta ca SUA va obtine 106 medalii totale, dintre care 43 de aur. China, pe de alta parte, va cuceri 79 medalii totale, 35 fiind de aur. Podiumul este completat de Japonia, urmata la mica diferenta de sportivii din Rusia. Niponii ar avea 58 medalii, dintre care 20 de aur, iar rusii 61 medalii, insa doar 19 de aur. Si, dupa cum bine stim, in clasamentul pe medalii primul criteriu este cel al medaliilor de aur. In total, se asteapta ca minim 9 natiuni sa cucereasca 10 sau mai multe medalii de aur. 

Clasament virtual pe medalii JO 2020 - Italienii se lipesc cu greu de aur

Conform clasamentului nostru SUA, China, Australia, Germania, Ungaria, Coreea de Sud, Portugalia, Norvegia, Suedia, Venezuela, Kirgistan, Kenya si Argentina vor avea mai multe medalii de aur decat de argint sau de bronz. Din acest clasament ne sare in ochi contraperformanta Italiei. Aceasta ar urma sa castige peste 30 medalii, insa doar doua vor fi de aur. Kazahstan, Brazilia, Canada sau Cuba vor avea si ele un procent mic al medaliilor de aur din totalul medaliilor obtinute. 

Clasament virtual pe medalii JO 2020 - Cinci medalii pentru Romania

Speram ca lotul Olimpic al Romaniei sa ne surprinda placut la aceasta Olimpiada si sa ne ducem spre 10 medalii. Realist vobind insa, avem sanse doar la aproximativ 5. Vorbim de doua de aur, doua de bronz si una de argint. Ne asteptam la medalii de aur de la scrima feminin (spada), prin Ana Maria Popescu si la canotaj feminin (dublu vasle), prin Nicoleta-Ancuta Bodnar si Simona Radis. La argint este favorita luptatoarea Emilia Vuc, care va concura la 50 kg. Se anticipeaza ca una dintre medaliile de bronz va fi luata la canotaj de echipajul de dublu vasle categorie usoara, format din Gianina-Elena Beleaga si Ionela-Livia Cozmiuc. Cealalta medalie de bronz vine de la mezinul lotului olimpic, David Popovici, care va concura la proba de natatie de 100 m liber si 200 m liber. La 100 m este cotat cu sansa a treia, iar la 200 m cu sansa a patra. Recent, David Popovici a corectat doua recorduri mondiale la juniori, sperantele noastre la chiar doua medalii fiind justificate.

Clasament virtual pe medalii JO 2020 - Cel mai tanar medaliat ar urma sa aiba 13 ani

Daca mai sus am vorbit de cel mai tanar sportiv din lotul Romaniei, in varsta de 16 ani, sa il mentionam si pe cel mai in varsta. Este vorba de Marian Dragulescu, gimnastul de 40 ani caruia ii lipseste din palmares un aur oliimpic. Ar fi frumos ca la ultima sa Olimpiada Dragulescu sa cucereasca o medalie. Nu bagam insa mana in foc ca aceasta va fi ultima Olimpiada pentru Dragulescu. O gimnasta mai in varsta decat Marian Dragulescu concureaza tot la sarituri. Aceasta reprezinta Uzbekistan si se afla la a opta Olimpiada. Mai mult, sportiva in varsta de 46 ani este favorita la a obtine medalia de bronz. 

Cea mai tanara sportiva de la aceasta editie a Jocurilor Olimpice este o britanica in varsta de 13 ani. Aceasta concureaza la skateboard, proba Park, fiind favorita sa castige medalia de bronz. Cum o fi ca la 13 ani sa aduci acasa o medalie olimpica?

Clasament virtual pe medalii JO 2020 - Pariuri pe numarul de medalii

In ceea ce priveste pariurile, din pacate nicio casa de pariuri nu accepta mai multe selectii pe bilet referitoare la medaliile olimpice. In clasamentul nostru virtual Polonia apare cu 7 medalii: una de aur, doua de argint si patru de bronz. Este adevarat, lipsesc 39 probe, insa nu credem ca la atletism Polonia are vreo sansa la mai mult de o medalie. Nici la celelalte nu le-am da prea mult credit. In aceasta situatie, ne surprinde oferta casei de pariuri Fortuna, care prezinta cota 7.43 pentru ca Polonia sa cucereasca mai putin de 10 medalii. Cota ca aceasta natiune sa obtina maxim 13 medalii este 2.16 Iar cota ca Polonia sa cucereasca maxim o medalie de aur este 4.60 In opinia noastra, ar merita atacate aceste cote.

Alt pariu cu sanse mari de reusita si cu o cota de 2.00 il reprezinta cel conform caruia Germania va obtine mai mult de 12 medalii de aur. In clasamentul nostru virtual Germania are 16 medalii de aur. De asemenea, pariul conform caruia Italia va cuceri mai putin de 8 medalii de aur ni se pare unul de incercat. Dupa cum spuneam mai sus, italienii sunt favoriti doar la doua medalii de aur. Totodata, chiar daca vorbim de o cota relativ mica ( 1.65 ), merita plasat pariul care spune ca Australia va cuceri cel putin 40 medalii. In clasamentul nostru, Australia apare cu 47 medalii.