Cine va câştiga campionatul în Turcia? 4 echipe luptă pentru titlu

În acest sezon campionatul din Turcia este foarte echilibrat, pentru că sunt patru echipe care luptă până la final ca să câștige titlul. După 26 de etape disputate, pe primele 4 poziții se află Galatasaray İstanbul 54p, İstanbul Bașakșehir 53, Beşiktaş İstanbul 50p și Fenerbahçe İstanbul 48p. Turcia are doar două locuri pentru Liga Campionilor, astfel că la final va conta și echipa care se va clasa pe locul secund. Mai sunt de disputat 8 etape însă şi Fenerbahçe încă mai speră la titlu, deși se află la 6 puncte de lidera Galatasaray.


Galatasaray va juca acasă cu İstanbul Bașakșehir şi Beşiktaş


În ultima etapă din Süper Lig, echipa antrenată de Fatih Terim a terminat la egalitate, scor 0-0, în meciul disputat pe "Şükrü Saracoğlu Stadı" cu Fenerbahçe, însă a rămas lideră. Bilanțul de până acum a lui "Cimbom" a fost de 17 victorii, 3 rezultate de egalitate și 6 înfrângeri. Galatasaray are cele mai multe victorii din campionatul Turciei, 17, și cel mai bun atac, reușind să înscrie 61 de goluri în cele 26 de etape disputate. "Galben-roșii" sunt calificați şi în semifinalele Cupei Turciei, unde vor juca returul cu Akhisar Belediyespor, după ce în tur au câştigat în deplasare cu 2-1. În ultimele 8 etape Galatasaray va mai juca cu Trabzonspor (acasă), Gençlerbirliği (deplasare), İstanbul Bașakșehir (acasă), Alanyaspor (deplasare), Beşiktaş (acasă), Akhisar (deplasare), Malatyaspor (acasă) şi Göztepe İzmir (deplasare).


İstanbul Bașakșehir are doar un meci greu, pe "Türk Telekom" cu Galatasaray


În etapa a 24-a echipa antrenată de Abdullah Avcı a pierdut surprinzător meciul disputat în deplasare cu Alanyaspor, cu scorul de 4-1, însă și-a revenit imediat, obţinând o victorie foarte importantă, 1-0 cu campioana Beșiktaș. Echipa cu cei mai puțini suporteri din İstanbul este însă la un singur punct de libera Galatasaray și speră să obțină primul titlu din istorie. În ultimii ani s-au investit sume foarte mari la İstanbul Bașakșehir şi nu ar fi o surpriză dacă aceasta a câștiga în premieră campionatul. În ultimele 8 etape İstanbul Bașakșehir va mai juca cu Akhisar (deplasare), Malatyaspor (acasă), Galatasaray (deplasare), Kayserispor (acasă), Osmanlıspor FK (deplasare), Sivasspor (acasă), Antalyaspor (deplasare) şi Kasımpaşa SK (acasă).


Beşiktaş este obligată să câştige pe terenul lui Galatasaray


Campioana din ultimii doi ani trece printr-o perioadă mai puțin bună, pentru că a fost eliminată în optimile Ligii Campionilor de Bayern München (0-5 şi 1-3), după care a pierdut un meci foarte important pe "Fatih Terim Stadı", 0-1 cu İstanbul Bașakșehir. În urma acestei înfrângeri, echipa antrenată de Şenol Güneş are şansa a treia la titlu, ţinând cont că are de recuperat 4 puncte față de Galatasaray și 3 puncte de İstanbul Bașakșehir. "Vulturii negri" sunt calificați şi în semifinalele Cupei Turciei, unde în prima manșă au remizat pe "Vodafone Park", 2-2 cu Fenerbahçe. Rămâne de văzut dacă BJK va reușit să câștige al treilea titlu consecutiv și să ajungă în finala Turciei. În ultimele 8 etape Beşiktaş va mai juca cu Alanyaspor (acasă), Göztepe İzmir (acasă), Akhisar (deplasare), Malatyaspor (acasă), Galatasaray (deplasare), Kayserispor (acasă), Osmanlıspor FK (deplasare) şi Sivasspor (acasă).


Cea mai iubită echipă din Turcia se află la 6 puncte de lidera Galatasaray și pare a avea cele mai mici șanse de a câştiga campionatul. În ultimul meci disputat pe "Şükrü Saracoğlu Stadı", echipa antrenată de pe "Şükrü Saracoğlu Stadı" nu a reușit decât un 0-0 cu Galatasaray, deși avea mare nevoie de ce victorie... "Galben-albaștrii" sunt calificați în în semifinalele Cupei Turciei, unde a jucat în tur pe terenul lui Beșiktaș şi au terminat la egalitate, scor 2-2. Ei au mai multe șanse de a câștiga Cupa Turciei decât campionatul, dar cu siguranță vor lupta până la capăt. În ultimele 8 etape Fenerbahçe va mai juca cu Kayserispor (deplasare), Osmanlıspor FK (acasă), Sivasspor (deplasare), Antalyaspor (acasă), Kasımpaşa SK (deplasare), Bursaspor (acasă), Karabükspor (deplasare) şi Konyaspor (acasă).


Cotele oferite de Betano pentru câştigarea campionatului


Galatasaray İstanbul
2.25
İstanbul Bașakșehir
3.50
Beşiktaş İstanbul
3.75
Fenerbahçe İstanbul
8.00
Trabzonspor Kulübü
1000.00
Kayserispor Kulübü
1000.00
Göztepe İzmir
1500.00
Sivasspor
2500.00
Akhisar Belediyespor
5000.00
Yeni Malatyaspor
5000.00


  Cotele oferite de Betano pentru meciurile din etapa a 27-a