CFR Cluj va avea de lucru in primul tur preliminar al Champions League

Astazi, 18 iunie, s-a efectuat tragerea la sorti pentru turul I preliminar al Ligii Campionilor, respectiv Europa League, unde Romania are 3 echipe.

Este vorba despre CFR Cluj in Liga Campionilor si FCSB, respectiv Craiova in Europa League. Cine s-ar fi gandit in sezonul 2005-2006, cand Rapid juca impotriva Stelei in  acel sfert din Cupa UEFA, ca se va ajunge in aceasta situatie deplorabila? Speram ca in cativa ani sa ne imbunatatim imaginea in Europa, un prim pas putand fi facut chiar de nationala de tineret, care in aceste zile participa la Campionatul European Under 21. „Tricolorii mici” au trecut fara emotii in primul meci de Croatia, in urmatoarele zile asteptandu-i Anglia si Franta.

Revenind la cupele europene, sa spunem ca Universitatea Craiova va juca in primul tur de calificare impotriva formatiei azere FK Sabail, in vreme ce FCSB va disputa o dubla mansa cu moldovenii de la Milsami Orhei. In turul I preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj nu va avea o misiune facila, adversara fiind echipa kazaha Astana. Castigatoarea Cupei Romaniei, Viitorul Constanta, va intra in al doilea tur de calificare al Europa League.

Cine sunt adversarii echipelor romanesti?

Astana este campioana Kazahstanului, fondata in 2009, prin fuziunea a doua cluburi. Ioan Andone a antrenat aici in anul 2013, pentru cateva luni, iar acum la campioana Kazahstanului evolueaza Dorin Rotariu. In acest sezon Astana se afla pe prima pozitie, la trei puncte, dar si cu doua jocuri in plus in fata ocupantei pozitiei a doua.

Milsami a incheiat pe locul al doilea sezonul trecut, la egalitate de puncte cu pozitia a treia, iar acum se afla pe locul 3 dupa 13 runde. Fondata in 1997, ultimul antrenor roman al echipei moldave a fost Stefan Stoica, acesta avand doua mandate:  in sezoanele 2010-2011 si 2012-2013. Editia trecuta la Milsami a evoluat Romeo Surdu.

FK Sabail a incheiat sezonul trecut pe pozitia a treia. Fondata abia in urma cu 3 ani, Sabail nu a mai jucat pana acum in Europa. Echipele romanesti si-au aflat adversarele din primul tur preliminar, Craiova urmand a juca turul pe 11 iulie in Azerbaijan, pentru ca returul sa aiba loc o saptamana mai tarziu. In schimb, FCSB va avea prima mansa pe teren propriu. In Champions League, CFR Cluj va disputa turul in Kazahstan pe 9 iulie, returul disputandu-se pe 16 iulie.

Aceasta casa de pariuri a afisat deja cotele pentru meciurile echipelor romanesti >>>