Cele mai tari transferuri din Bundesliga 2023-2024

In momentul redactarii acestui articol mai avem ceva mai bine de o luna pana la startul Bundesligii, respectiv o luna si jumatate pana la inchiderea ferestrei de transferuri. Asadar, cu siguranta vor mai fi transferuri pe sume mari, insa nici cele efectuate pana acum nu sunt deloc de neglijat.

Cluburile din Bundesliga nu se grabesc sa arunce cu bani

Deocamdata, au fost efectuate mai mult de 10 transferuri Bundesliga vara 2023 mai mari de 10 milioane euro. Doar 4 dintre acesti jucatori au venit in Bundesliga, restul plecand catre Premier League, La Liga sau Ligue 1. De asemenea, au fost transferuri de jucatori care au  costat mai mult de 10 milioane euro intre cluburi din Bundesliga. Aici ne referim la Felix Nmecha si Christoph Baumgartner. 

Nmecha a fost achizitionat de Dortmund de la Wolfsburg, in schimbul a 30 milioane euro.  Leipzig s-a intarit cu varful Baumgartner, pentru care le-a platit celor de la Hoffenheim 24 milioane euro.

Dortmund si-a vandut starul pentru mai bine de 100 milioane euro

Sezonul trecut Dortmund a obtinut “doar” 60 milioane euro de la Manchester City pentru norvegianul Haaland, desi cota sa pe piata era mai mult decat dubla. Si in aceasta vara Dortmund a obtinut bani seriosi pentru transferuri, vanzandu-l pe Jude Bellingham la Real Madrid. Clubul din La Liga a platit 103 milioane euro pentru jucatorul englez. 

Se anunta un sezon dificil pentru Leipzig, care a renuntat la Dominik Szoboszlai si la Christopher Nkunku. De precizat ca Nkunku a fost al doilea in clasamentul golgheterilor din Bundesliga sezonul trecut. Ungurul Szoboszlai a fost al treilea marcator al echipei sezonul trecut de Bundesliga. Liverpool a platit pentru Szoboszlai 70 milioane euro, in vreme ce Chelsea a platit pentru Nkunku 60 milioane euro. 

Campioana Bayern Munchen a incasat si ea pentru un jucator cateva zeci de milioane euro. Jucatorul de care s-a despartit a fost Lucas Hernandez, plecat la PSG in schimbul a 45 milioane euro. Freiburg a vandut si ea un jucator pe bani multi. Este vorba de Kevin Schade, plecat la Brentford in schimbul a 25 milioane euro.

Leipzig cauta solutii pentru a inlocui cele doua vedete plecate in aceasta vara

Szoboszlai si in special Nkunku nu vor fi usor de inlocuit de catre Marco Rose, antrenorul lui Leipzig. In acest sens, Rose l-a adus pe Lois Openda de la Lens. Pentru gruparea din Ligue 1 belgianul a marcat 21 goluri campionatul trecut, situandu-se pe pozitia a patra in clasamentul golgheterilor. Pentru aducerea belgianului Leipzig a platit 41 milioane euro. De asemenea, printre aceste transferuri Bundesliga vara 2023 efectuate de Leipzig se numara Benjamin Sesko, atacant de la Salzburg. Acesta a marcat 16 goluri sezonul trecut in campionat pentru formatia austriaca. Leipzig a cheltuit 24 milioane euro pentru Sesko. 

Bayern Munchen, favorita certa la un nou titlu

O va putea oare opri cineva pe Bayern Munchen sa ia titlul de campioana? Dortmund a fost la cateva minute de a o face sezonul trecut. In aceasta editie bavarezii vor sa obtina titlul cu numarul 12 la rand. Noul sezon va incepe pe 18 august 2023 si se va incheia pe 18 mai 2024.

Bayern Munchen porneste favorita clara la titlu, casa de pariuri Baumbet acordandu-i cota 1,26 pentru a reusi asta. Dortmund este cotata a doua, cu 5,6. De punctat ca Union Berlin se afla in premiera in Champions League, dupa ce sezonul trecut a incheiat pe locul 4. Cota ca si in acest sezon Union Berlin sa termine in top 4 este 4,3 in vreme ce o clasare a sa in top 6 este cotata cu 1.7. Freiburg, care a incheiat pe 5 sezonul trecut, este si ea cotata cu 1,7 la o pozitie in top 6 in acest sezon. De asemenea, Baumbet ne provoaca sa anticipam ce echipa dintr-un duel va incheia mai sus in clasament la sfarsitul sezonului.