Cazino online în România: Totul despre sloturi

Una dintre cele mai populare forme de divertisment a zilelor noastre este cazinoul online, iar România nu duce deloc lipsă. Dintre categoriile de jocuri care fac parte din oferta unul cazinou licențiate în România, sloturile sunt cele mai căutate din diferite motive. Prin parcurgerea acestui articol găsești toate informațiile necesare în privința păcănelelor.

Avantajul de a juca online sloturile favorite este că o poți face 24 de ore din 24 și că nu trebuie să te deplasezi. Oferta este și ea mult mai mare, iar cazinourile online licențiate în România vin la pachet cu oferte și promoții care te vor ajuta să joci pe banii cazinoului. Unul dintre ele este bonusul de bun venit pe care îl practică toate platformele de jocuri de noroc și care de regulă constă în 100% bonus la depunere până la o anumită sumă și diferite facilități precum rotiri gratuite la anumite jocuri.

Ce sunt sloturile

Sloturile reprezintă o mașinărie pe care o întâlnești în cadrul unei săli de jocuri, fie într-un cazinou online precum Favbet. Este echipat cu mai multe caracteristici care nu fac decât să anime atmosfera prin câștigurile oferite, funcțiile speciale rotiri gratuite, bonus. Unul dintre motivele pentru care constituie principala atracție îl reprezintă modul ușor de înțelegere și faptul că trebuie urmați doar câțiva pași foarte simplu.

Cine a inventat sloturile

Conform legendei, primul slot inventat vreodată aparține lui Charles Fey. În anul 1984, într-un garaj din San Francisco s-au pus bazele a ceea ce astăzi numim joc de păcănele sau slot. Produsul inventatorului este cunoscut ca fiind Liberty Bell și venea cu un design destu de familiar pe care oamenii l-au adoptat foarte repede. Slotul The Liberty Bell includea trei role și o singură linie de plată, cât și un sistem automat de plată.

Charley Fey, inventatorul păcănelelor are o istorie interesantă pentru că s-a născut în Bavaria și avea funcția de mecanic. El a traversat oceanul în Statele Unite ale Americii și a rămas acolo pentru a face istorie fără să vrea. Decedat în luna noiembrie a anului 1944, Fey nu a apucat să vadă explozia industriei căreia el a pus bazele și a contribuit enorm.

Istoria sloturilor

Jocurile de noroc datează din urmă cu mai bine de zece mii de anii dacă este să ne raportăm la scrierile apărute. Se vorbește despre cetățeni ai Chinei Antice care se juca tot felul de jocuri de jocuri, însă sloturile sunt o invenție de aproape 150 de ani. Vorbind în continuare despre sloturile moderne, „vinovată” pentru explozia lor este compania Sittman and Pitt care își avea sediul în Brooklyn, New York. A inventat o mașinărie care la bază avea un sistem bazat pe jocul de poker. Folosea cinci poziții și 50 de cărți a căror față se putea vedea de către jucători. Butonul era apăsat și jucătorul aștepta o combinație de cărți care să permită acordarea de câștiguri. Jocul a fost extrem de popular, dar era destul de greu să implementeze un sistem de plată automat pentru toate combinațiile de câștig. Abia după Charley Fey a venit cu a sa invenție și a avut succes în adevăratul sens al cuvântului.

Puțin după anul 1900 au început să fie scoase pe piață jocuri mult mai performante, iar Novelty Company a folosit fructe pe post de simbol pe role, iar premiile oferite constau în gume de mestecat cu diferite arome. Proiectul a fost copiat de către Mills Novelty Company care a inventat jackpotul la păcănele în anul 1916. Deja în 1920 sloturile erau destul de populare, aproape că nu exista magazin de dulciuri să nu aibă în față și un asemenea aparat.

Adevărata explozie a jocurilor de noroc a avut loc în anul 1931 când Nevada a legalizat jocurile de noroc. Practic, a fost o nouă relegalizare, iar în 1951 cazinourile din Las Vegas au început să aducă sloturi cu sistem electromecanic cu nenumărate scheme de plată. În 1988 au prins și europenii gustul sloturilor pentru că în Franța s-a permis folosirea lor după ce preț de 50 de ani au fost interzise., Apoi s-au extins pe întreg continentul european, iar la mijlocul anilor 90 erau prezente în săli de jocuri din România.

Febra cazinourilor online a venit puțin mai târziu, undeva după anii 2000. Inițial au apărut întâi casele de pariuri, dar acestea și-au extins aria de activitate și au început să adopte produse cum sunt păcănelele. Atunci a început și explozia în ceea ce îi privește pe furnizorii de sloturi care au simțit nevoia oamenilor de ceva nou.

Ce înseamnă jackpot la păcănele

Pentru ca distracția să fie completă, cazinourile și furnizorii au introdus nenumărate caracteristici sloturilor și nu numai. Un element care atrage mult când vine vorba despre păcănele îl reprezintă jackpotul. Este un tip de câștig cu un fond de premiere diferit și la îndemână pentru toate tipurile de jucători.

Un jackpot poate să fie de mai multe tipuri și interesant că este acordat indiferent de miza pe care un jucător o folosește. Aleatoriu este cuvântul de ordine atunci când cauți un răspuns la întrebarea „cum câștig jackpoturile la păcănele?”. Iată și tipurile de jackpoturi existente în prezent.

Tipuri de jackpot

Jackpoturi progresive

I se spune jackpot progresiv pentru că fondul de premiera din care se acordă câștigurile crește direct proporțional cu fiecare pariu plasat de jucători la sloturile respectivului furnizor. Din valoarea fiecărui pariu realizat, operatorul obține un procent foarte mic pe care îl redirecționează către valoarea jackpotului pus la bătaie.

Valoarea unui asemenea jackpot progresiv poate ajunge la sute de mii de lei sau chiar milioane. Jackpot Cards este unul dintre acele jackpoturi cunoscute la scară largă și care se acordă doar celor care joacă la sloturile furnizorului Amusnet Interactive, fost EGT. Este vorba despre un jackpot pe patru niveluri care se acordă în mod aleatoriu. Se întrerupe jocul de bază, iar pe ecran apar 16 cărți cu fața în jos pe care jucătorul le întoarce prin selectarea lor. În momentul în care trei simboluri identice (treflă, romb, inimă roșie, inimă neagră) sunt potrivite, atunci suma de bani din dreptul acelui simbol va intra în balanța reală a norocosului. Alte jackpoturi cu premii fabuloase sunt cele acordate de furnizori precum Microgaming, Pragmatic Play, Playtech și lista poate continua.

Jackpot fix

Poartă denumirea de jackpot fix pentru că reprezintă o sumă de bani alocată de bani fixă pe care cazinoul o pune la bătaie. De cele mai multe ori asemenea jackpoturi sunt întâlnite în sălile de jocuri unde sunt anumite promoții speciale dedicate acelei locații.

Jackpot zonal

Acest tip de jackpot se acordă exclusiv în săli de jocuri precum Superbet, Stanleybet, Fortuna, Casa Pariurilor. Se referă la acel tip de jackpot acordat doar unei anumite zone din oraș. Poate fi pe sector dacă ne referim la București sau doar la anumite agenții care se află într-un anumit perimetru ales de către organizator.

De câte feluri sunt sloturile

Unul dintre motivele pentru care oamenii aleg să se distreze la păcănele online nu este goana după câștig, ci gama variată de produse. Jocurile de noroc sunt doar pentru distracție, iar în prezent există peste 10.000 de sloturi la nivel mondial, iar câteva mii dintre ele fac parte și din oferta Mr. Bit Casino. Iată ce tipuri de sloturi stau la dispoziția fiecărui utilizator.

Sloturi cu jackpot

Din multitudinea de jocuri de păcănele online sau fizice care stau la dispoziția tuturor pasionaților de distracție și care doresc să își petreacă timpul într-un mod plăcut se regăsesc și sloturile cu jackpot. Vorbim totuși de foarte multe sloturi și nu toate oferă și posibilitatea câștigătorii unui jackpot. Iată trei dintre cele mai populare sloturi cu jackpot pe care le poți juca oricând online:

Top 3 păcănele online cu jackpot

Shining Crown

Lansat în vara anului 2014 de furnizorul EGT actual Amusnet Interactive, Shining Crown este un joc simplu și totodată clasic. Se joacă pe o grilă de joc formată din cinci role, trei rânduri și zece linii de plată, unde câștigul este de 5000 X miza. RTP-ul Shining Crown este 96,37% și volatilitatea este scăzută spre medie.

Tema jocului sunt fructele, șeptarii și piesa de rezistență, coroana de rege de la care îi vine și denumirea. Acest simbol joacă rolul de Wild și apare doar pe rolele 2, 3 și 4. Odată ce apare pe una din aceste role sau pe toate, întreaga rolă devine simbol Wild și are rolul de substitut pentru toate simbolurile cu excepția Scatter.

Burning Hot

Aparține tot furnizorului Amusnet Interactive și face parte din portofoliul acelor jocuri de top lansate în vara anului 2014. Evoluția sa a fost extrem de interesantă pentru că jucătorilor le-a atras atenția designul superior, simplitatea și caracteristicile interesante de care jocul se bucură. Numele îi vine de la trifoiul cu patru foi care apare pe rolele 2, 3, 4 și care transformă întreaga rolă în simbol Wild.

Grafica este superioară, se joacă pe un ecran verde care semnifică culoarea trifoiului cu patru foi care da și tema jocului. Mai mult decât atât, grila de joc este alcătuită din cinci modalități de plată, cinci role, trei rânduri, iar câștigul maxim ajunge la 3000 X miza. Volatilitatea slotului Burning Hot este scăzută spre medie și RTP-ul 96,45%.

30 Spicy Fruits

Un slot colorat cu fructe picante, 30 Spicy Fruits este un joc care aparține furnizorului Amusnet Interactive. Lansarea lui a avut loc în 2017 și a venit cu o serie de caracteristici care îl fac unic în felul lui. Volatilitatea este scăzută spre medie, câștigul maxim ajunge la 1000 X miza. Se joacă pe 5 role, 3 rânduri și 30 modalități de plată ajustabile.

I se spune 30 Spicy Fruits de la faptul că Ardeiul Iute este simbolul Wild și cel care dă tema. Acesta apare pe oricare dintre rolele jocului și aduce cel mai mare câștig. Spre deosebire de cele două jocuri menționate anterior, 30 Spicy Fruits dispune și de funcție specială. 7, 15 sau 30 de rotiri gratuite dacă pe rolele 2, 3 și 4 cad șapte, opt sau nouă simboluri Scatter (saci verzi de bani).

Sloturi cu fructe

Sloturile cu fructe sunt cele mai interesante jocuri de păcănele. De regulă fructele sunt asociate cu 7777 în ceea ce privește simbolurile și pentru asta am descris cele mai jucate sloturi cu fructe de către jucătorii din România și nu numai.

Top 3 păcănele online cu fructe

5 Dazzing Hot

Lansat de către dezvoltatorul Amusnet Interactive, slotul 5 Dazzling Hot vine la pachet cu o serie de caracteristici interesante. Impresionantă este și grafica superioară, iar culorile bine accentuate fac diferența. Jocul de păcănele se poate jucat atât în mediul online la cazinourile precum Mozzat Casino unde sute de jocuri fac parte din ofertă.

5 Dazzling Hot vine cu o serie de caracteristici interesante printre care și volatilitatea scăzută spre medie. RTP-ul de 95,74% este foarte puțin și deloc sensibil sub media industriei, iar cel mai mare câștig ajunge la 5000 X miza. Pariurile încep de la 0.20 lei și ajung până la câteva sute de lei, iar acțiunea se poartă pe o grilă formată din cinci role și trei rânduri, cât și cinci modalități de plată.

Sizzling Hot Deluxe

GreenTube este furnizorul care se face vinovat de popularitatea sloturilor cu fructe. El a fost lansat spre sfârșitul anului 2007 și vine cu un câștig maxim de până la 1.000 X miza. Lipsesc funcțiile bonus și rotiri gratuite, dar în schimb i s-a atribuit funcția Gamble unde fiecare jucător poate dubla câștigul obținut la finalul unei runde.

Cu portocale, prune, cireșe, pepeni, struguri, șeptari și alte simboluri interesante, Sizzling Hot Deluxe are RTP-ul setat la 95,66%, volatilitatea medie. Pariurile încep de la 0.01 bani și poate ajunge până la câteva sute de lei. Grila de joc este aceeași precum jocul anterior, respectiv cinci role, trei rânduri, cât și cinci modalități diferite de plată.

100 Super Hot

Un joc cu fructe interesant și extrem de căutat de foarte mulți dintre jucătorii care preferă sloturile cu fructe pe mai multe linii de plată, 100 Super Hot este rezultatul colaborării în studiourile Amusnet Interactive. Se joacă pe un ecran colorat, dar grila este alcătuită din 100 linii de plată de unde îi vine și numele, cât și din 5 role și 4 rânduri.

Lansarea slotului a avut în anul 2017 și reprezintă unul dintre cele mai interesante jocuri cu șeptari, fructe și simboluri Scatter pe o sută de linii de plată. RTP-ul de 95,76% este ușor sub media industriei, iar câștigul maxim ajunge până la 1.000 X miza. Volatilitatea este scăzută, iar pariurile încep de la 1 leu și ajung la câteva sute de lei.

Sloturi cu animale

Unele dintre cele îndrăgite teme sunt sloturile cu animale. Acestea nu sunt deloc puține și reprezintă o multitudine de elemente interesante. Câini, animale exotice sau pur și simplu animale despre care am auzit doar în povești stau la baza unora dintre cele mai interesante produse din iGaming.

Top 3 păcănele online cu animale

The Dog House Megaways

Așa cum îi spune și numele, The Dog House Megaways vine la pachet cu o grafică excepțională, simboluri pe măsuri și o serie de caracteristici una și una menite să îl distreze pe jucător. În prim plan sunt câinii, mai exact patru rase destul de populare despre care se cunosc multe lucruri. Rottweiller, Pudel, Bișon și Buldog sunt acele rase de câini care aduc câștiguri interesante și oferă o acțiune pe cinste.

Interesant în The Dog House Megaways de la Pragmatic Play este că se joacă pe un numărul impresionant de linii de plată. Acestea se schimbă în fiecare rundă, dar numărul lor maxim ajunge până la 117649. Aceasta este o caracteristică a motorului Megaways implementat de tot mai mulți furnizori care la rândul lor l-au împrumutat de la Big Time Gaming. 2020 este anul în care jocul s-a lansat, RTP-ul ajunge la 95,53, volatilitatea ridicată, câștigul maxim de până la 12305 X miza. Mizele pleacă de la câțiva bani și ajung la câteva sute de lei. Acțiunea se poartă pe șase role, șapte rânduri și oferă o caracteristică specială rotiri gratuite de două feluri diferite.

Great Rhino

Slotul Great Rhino face parte din familia de jocuri cu același nume care au fost lansate sub emblema furnizorului Pragmatic Play. Poate că așa cum ți-ai dat seamă și din nume vorbim despre rinocerul puternic care este un animal capabil să se lupte cu oricine de la egal la egal. Interesant este că și-a câștigat adepții săi pentru simplul fapt că este un joc ușor de înțeles și care dispune de o funcție rotiri gratuite.

Zece rotiri gratuite sunt declanșate în momentul în care pe rolele 2, 3 și 4 apare simbolul Scatter. În timpul funcției speciale, Rinocerul se transformă dintr-un simbol de top în simbol Wild care vine cu rolul de înlocuire a celorlalte simboluri cu excepția Scatter. Se joacă pe cinci role, trei rânduri și 20 de combinații câștigătoare. 900 X miza este valoarea celui mai mare câștig obținut la finalul unei rotiri a slotului Great Rhino.

Wild Turkey Megaways

Jocul de păcănele Wild TUrkey Megaways mai are până să pătrundă în cazinouri precum Favbet, Sportingbet sau alți operatori de jocuri de noroc. Motivul este că abia ce a fost lansat în anul 2023, mai exact în data de 20 iulie și aparține furnizorului NetEnt. Așa cum am menționat puțin mai sus, faptul că dispune de extensia Megaways înseamnă că se joacă pe 117649 linii de plată. Grila de joc vine cu șase role, șapte rânduri și câștigul maxim ajunge până la 7200 X miza.

Volatilitatea medie spre ridicată, RTP-u de 96,05% anunță că acțiunea este cât se poate de interesantă. Este vorba despre o lume a curcanilor de diferite mărimi, culori și care vin să facă spectacol pe grile. Wild Turkey Megaways este un joc cu funcție specială. Trei simboluri Scatter declanșează funcția rotiri speciale cu 10 jocuri gratuite unde se vor adăuga alte două rotiri suplimentare la fiecare Wild Scatter ce apar pe role.

Sloturi cu 77777

Jocurile de păcănele online cu 77777 sunt acele păcănele care au fost, sunt și vor fi mereu cele mai jucate. Șeptarii indiferent de culoarea lor, nu neapărat roșie vor fi interesante și populare datorită simplității lor. Primele sloturi apărute au avut acest simbol drept parte din mecanica lor, iar apoi simbolul a făcut deliciul jucătorilor din celebrul Las Vegas. Este considerată și o cifră norocoasă.

Păcănele online cu 77777

40 Burning Hot

40 Burning Hot este unul dintre jocurile care fac parte din portofoliul de sute de jocuri de păcănele ale furnizorului Amusnet Interactive. Totodată este și unul dintre acele jocuri cu 40 de linii de plată cum probabil ți-ai dat seama din numele slotului. Plin de culoarea verde care este considerată culoarea norocului, ecranul slotului 40 Burning Hot nu face decât să anime atmosfera și să o facă relaxantă în același timp.

Practic, se joacă pe cinci role și patru rânduri unde simbolurile sunt fructele, dar și șeptarii. Un ecran cu 77777 roșu nu face decât să te bucure și să îți ofere câștigul maxim de până la 3000 X miza. RTP-ul slotului este de 95,93%, volatilitatea este medie, iar mizele pleacă de la 40 de bani și pot ajunge și la câteva sute de lei pentru o singură rotire.

Sloturi clasice

Se numesc sloturi clasice pentru simplul fapt că au fost printre primele care au apărut și sunt jucate la nivel de platforme online, cât și prin prisma sălilor de jocuri. Inițial în sălile de jocuri au fost ele cunoscute îndeaproape de jucătorii din România și toate aparțin furnizorului GreenTube care este parte a Novomatic Company.

Top 2 păcănele online clasice

Lucky Lady s Charm Deluxe

Jocul de păcănele online clasic Lucky Lady s Charm Deluxe este o variantă îmbunătățită a variantei inițiale lansate de către furnizorul GreenTube. Tema este despre vrăjitoarea frumoasă care ghicește în globul de cristal. Întreaga ei acțiune se poartă pe o grilă de joc formată din cinci role, trei rânduri și 10 linii de plată.

Simbolurile sunt comune și reprezintă A, K, 10, J, Q, dar și alte simboluri specifice jocului cum este cel Scatter care reprezintă globul de cristal roz. Wild este femeia blondă sau vrăjitoarea frumoasă care apare pe oricare dintre role. Câștigul maxim ajunge la 4633X miza, volatilitatea este ridicată, iar RTP-ul de 95,13%. Funcția bonus este declanșată de minim trei simboluri Scatter care vin și cu 15 jocuri gratuite și multiplicator de câștig 3X.

Dolphin s Pearl Deluxe

Se zice despre delfini că sunt ființe care empatizează cu oamenii, dar sunt destul de răi atunci când vor. Ei bine, prin intermediul Dolphin s Pearl Deluxe i se aduce în fața publicului amator de păcănele partea frumoasă a delfinilor și în general a lumii subacvatice. Dolphon s Pearl Deluxe aparține tot furnizorului GreenTube și este varianta superioară celei pe care am avut ocazia să o joc prin anii 2010 în sălile de jocuri.

Exact ca jocul anterior clasic pe care l-am descris pe scurt, Dolphin s Pearl Deluxe vine cu o caracteristică bonus rotiri gratuite. Se va activa în momentul în care trei simboluri Scatter (scoici) apar pe grila de joc formată din cinci role și trei rânduri. Sunt 10 linii de plată pe care se vor desfășura și cele 15 jocuri gratuite cu multiplicator de câștig 3X.

Sloturi unde poți cumpăra speciala

Una dintre noile invenții ale furnizorilor din întreaga industriei este cumpărarea funcției speciale. Ce e drept, este o rezolvare pe care au găsit-o dezvoltatorii în ultimii ani și uneori s-a dovedit cartea câștigătoare. Pragmatic Play, Big Time Gaming și mulți alți furnizori au în portofoliul lor asemenea jocuri. Iată doar trei dintre ele:

Top 3 păcănele online unde poți cumpăra speciala

Sweet Bonanza

Jocul de păcănele Sweet Bonanza este unul dintre produsele care făcut ca furnizorul Pragmatic Play să fie extrem de cunoscut la nivel mondial. Unul dintre motivele pentru care se întâmplă lucrul acesta este posibilitatea de a cumpără funcția specială rotiri gratuite. Costă 100 X miza să fie activată contracost și oferă 10 rotiri gratuite cu multiplicator de câștig de până la 100 X miza. Funcția se prelungește cu alte cinci rotiri gratuite dacă trei simboluri Scatter apar pe grila de joc.

Așa cum îi spune și numele, Sweet Bonanza este un slot dulce care se joacă pe șase role și cinci rânduri. Sistemul de plată oriunde îl face să fie extrem de interesant, ceea ce înseamnă că o combinație câștigătoare poate aduce doar simboluri identice aflate pe prima și ultima rolă. Când există un câștig, simbolurile implicate dispar și altele noi cad. Câștigul cel mai mare ajunge la 21100 X miza, volatilitatea este medie spre ridicată și RTP-ul de 96,48%, ușor peste media industriei.

Gates of Olympus

Jocul de păcănele online Gates of Olympus este o producție marca furnizorul Pragmatic Play. Acțiunea se poartă pe șase role și cinci rânduri, iar cu puțin noroc se poate obține un câștig de până la 5000 X miza. Volatilitatea slotului este ridicată, RTP-ul ajunge la 95,51% și este foarte ușor sub media industriei, iar mizele diferă de la un jucător la altul. Pleacă de la câțiva bani și urcă până la câteva sute de lei pentru o singură rotire.

Ce este interesant la slotul Gates of Olympus este funcția specială rotiri gratuite care se poate activa în jocul de bază sau contracost. Patru simboluri Scatter sunt necesare pentru acordarea a 15 jocuri gratuite cu posibilitatea ca în timpul lor orice multiplicator de câștig care participă alături de o combinație câștigătoare să se adune și să rămână așa pe toată durata funcției. Se pot adăuga alte cinci rotiri gratuite dacă aterizează pe role alte trei simboluri Scatter.

Bonanza

Slotul Bonanza al furnizorului Big Time Gaming este unul dintre cele mai interesante pe care dezvoltatorul le-a lansat vreodată. Apărut în data de 7 decembrie 2016, acesta a venit cu o funcție interesantă unde jucătorilor le era permis să active contracost funcția specială. Cu o grafică superioară și tehnologie modernă pe care furnizorul a implementat-o, Bonanza a venit să surprindă oamenii într-un mod plăcut și le-a permis să spere la noi și noi sloturi mult îmbunătățite.

Bonanza de la Big Time Gaming oferă și o caracteristică bonus interesantă care se declanșează când literele care alcătuiesc cuvântul Gold apar pe ecranul de joc. 12 rotiri gratuite vor fi acordate, iar ulterior alte cinci jocuri bonus se vor adăuga pentru fiecare simbol Scatter adițional care aterizează pe grila de joc. RTP-ul jocului este 96%, exact valoarea mediei industriei jocurilor de noroc în materie de asemenea jocuri, iar câștigul cel mare ajunge la 26000 X miza. Volatilitatea ridicată, numărul de combinații câștigătoare de 117649 și grila de joc alcătuită din șase role și șapte rânduri sunt toate elementele care dau viață jocului Bonanza.

Cum alegi slotul potrivit pentru tine

De cele mai multe ori nu există un criteriu anume după care se selectează un slot, ci jucătorul știe doar că vrea să se distreze și alege la întâmplare sau dintre cele mai populare. Cu toate acestea, jocurile de păcănele online sunt cu miile și există anumite criterii de care un jucător trebuie să țină cont dacă vrea ca așteptările sale să fie depășite și sesiunea să aibă succes.

La o primă vedere, un jucător ar spune că toate jocurile sunt identice, dar fiecare este unic în felul lui. Lucrul acesta se datorează doar caracteristicilor fiecărui joc în parte și care sunt elemente definitorii pentru a putea alege care este exact slotul potrivit.

  • Poate se dorește căutarea unui joc de păcănele pentru îndeplinirea condițiilor bonusului de bun venit de convertire în bani reali din bani bonus și atunci un joc cu volatilitate scăzută ar fi cel mai indicat. Iată ce criterii trebuie să te intereseze la un slot dacă dorești să ai parte de o sesiune reușită.

RTP

RTP este prescurtarea de al Return To Player sau rata de plată așa cum mai este cunoscut jucătorilor români. Practic, este indicele care indica randamentul jocurilor de noroc și reprezintă procentual suma de bani întoarsă sub formă de câștiguri cumulate din suma totală mizată. La o primă impresie jucătorii ar crede că dacă un slot are RTP-ul de 96% atunci 96 de lei din 100 mizați se vor întoarce în balanță în mod obligatoriu, dar lucrurile nu stau deloc așa.

Procentajul nu se aplică fiecărui jucător în parte, ci se calculează în mod teoretic pentru toate milioanele de rotiri din cadrul unui joc de păcănele. Se pot înregistra câștiguri mai mari, fie mai mici sau chiar deloc, dar până la urmă vorbim despre un joc de noroc, nu despre o formulă de calcul magică. Indicele RTP este influențat și de numărul liniilor de plată, rotiri gratuite, jocurile bonus.

Volatilitatea este importantă

Un alt element de care un jucător trebuie să țină cont atunci când alege jocul pe care îl selectează este volatilitatea. Practic, vorbim despre una dintre trăsăturile esențiale ale jocurilor de păcănele care reprezintă ritmul și mărimea câștigurilor pe care le oferă către jucători. Pentru a înțelege mai pe scurt, volatilitatea este riscul de a pierde un pariu.

Jucătorul trebuie să aleagă sloturile cu volatilitate scăzută dacă vrea să spere la acordarea de câștiguri mici și dese. Cu toate că vorbim despre hazard de cele mai multe ori, volatilitatea este clasificată ca fiind ridicată, medie sau scăzută, fie combinate între ele.

  • Volatilitatea scăzută înseamnă câștiguri mici și dese.
  • Volatilitate medie înseamnă câștiguri mai mari, dar care se vor obține mai greu.
  • Volatilitate ridicată înseamnă câștiguri foarte mari, dar care se obțin foarte greu.

Volatilitatea este indicată în toate sloturi prin apăsarea butonului „I” care se referă la informațiile despre jocul respectiv.

Liniile de plată

Numărul liniilor de plată la păcănele reprezintă un alt criteriul important pe care jucătorii ar fi bine să îl pună pe primele jocuri când alege jocul pentru o sesiune specială. Cunoscute și ca payline, sunt trasee invizibile   care indică modul cum trebuie să se situeze simbolurile pentru ca un câștig să fie generat. Există mai multe tipuri de sloturi unde numărul de linii de plată diferă și ajută într-un fel sau altul.

Sunt jocuri cu diferite forme, iar în ultimul timp au apărut și acele jocuri cu Megaways în nume. Acesta este un motor care la bază are un număr de zeci de mii sau chiar sute de mii de linii de plată al căror număr se schimbă în fiecare rotire nouă. Astfel, sunt păcănele cu 5, 20, 25, 30, 40, 100 și multe alte linii de plată care plătesc atât în ambele sensuri, cât și de la stânga către dreapta care este modul clasic.

Caracteristici bonus

Sloturile sunt împărțite pe mai multe categorii, iar una dintre aceste categorii îl reprezintă sloturile care dispun de caracteristici bonus. Acestea sunt cunoscutele „speciale”, dar și alte bonusuri. Fiecare caracteristică bonus are farmecul ei și nu trebuie să fie neapărat rotiri gratuite, ci și multe alte diferite bonusuri, re-spins sau alte funcții care nu fac altceva decât să anime atmosfera.

Jackpoturi

Dezvoltatorii jocurilor de noroc au reușit să ajungă la inima jucătorilor prin prisma diferitelor funcții pe care le adaugă jocurilor. Jackpoturile reprezintă ultima dintre ele, dar nu și cea din urmă. Nu este decât o metodă suplimentară de a putea obține câștiguri. De remarcat că nu toate sloturile unui furnizor pot să vină la pachet și cu jackpoturi. Doar Amusnet Interactive propune câștigarea bonusului pentru toate jocurile sale din portofoliul de câteva sute în fruncte cu Shining Crown.

Top 10 furnizori de păcănele online prezenți în România

Jocurile de noroc sunt în acest punct datorită furnizorilor care își dau silința să facă totul ca la carte și la final să impresioneze prin produsele pe care le-au lansat. Drept urmare, în prim-plan jucătorii consideră că este produsul final, dar iată top 10 cei mai bine văzuți furnizori și ale căror jocuri de păcănele online pot fi accesate în România.

Pragmatic Play

Compania Pragmatic Play a apărut în anul 2015 și deja un an mai târziu a făcut primele mișcări. Până în prezent a reușit să pună câteva sute de sloturi în portofoliul său, unde printre cele mai populare sunt Sweet Bonanza, Gates of Olympus și The Dog House Megaways. A reușit să impună respect la foarte scurt timp după apariția în această industrie, iar zecile de premii strânse în decursul celor opt ani stau mărturie.

Amusnet Interactive

Inițial cunoscut sub numele de EGT, furnizorul bulgar și-a dorit o rebranduire și în anul 2022 a decis să schimbe numele în Amusnet Interactive. Evoluția sloturilor sale este interesantă și a prins la publicul din România pentru faptul că se pot juca și din sălile de jocuri precum sunt cele ale operatorilor Superbet, Casa Pariurilor, Stanleybet, Mozzart, Fortuna.

Relax Gaming

Studiourile Relax Gaming au luat naștere ca urmare a cooperării dintre doi antreprenori din nordul Europei. În anul 2010 au pus bazele a ceea ce astăzi este una dintre cele mai apreciate companii din domeniul acesta. Cu aproape 130 de produse pe care le-a lansat în materie de păcănele, bingo și poker, Relax Gaming a fost răsplătită cu premiile cele mai râvnite de concurență. În 2023 sloturile pe care le lansează lunar provin din partea studioului deschis în Serbia, orașul Belgrad. Money Train, Money Train 2, Money Train 3, Hellcatraz sunt doar câteva dintre sloturile sale populare.

Play n Go

Apărut în anul 1997 în cadrul industriei jocurilor de noroc, furnizorul Play n Go a fost lider al furnizorilor preț de câțiva ani. Experiența și-a spus cuvântul, ceea ce a adus după sine peste 300 de produse lansate, iar în marea lor majoritate sunt păcănele online. Între 310 și 320 de păcănele online stau la dispoziția jucătorilor din întreaga lume pasionați de sloturi. De asemenea, dezvoltatorul vine și în întâmpinarea acelor jucători care adoră jocurile de masă. Cartierul general al dezvoltatorului se găsește în Spania, acolo unde mai sunt poziționați și alți rivali. Totodată priceperea sa i-a adus nenumărate premii interesante precum cel mai bun furnizor pentru mobil la gala EGR B2B Awards din 2019.

GreenTube

Inițial GreenTube a plecat pe cont propriu și a fost un studio de dezvoltarea programelor software pentru industria jocurilor de noroc. Efortul a fost repede remarcat de către compania Novomatic și a venit cu ofertă de nerefuzat. Drept urmare, în zilele noastre GreenTube este divizia responsabilă să lanseze sloturi și a reușit să facă lucrul acesta. Sizzling Hot, Dolphin s Pearl Deluxe, Lucky Lady s Charm sunt doar trei dintre jocurile sale de la care s-au inspirat foarte mulți dezvoltatori.

NetEnt

Cu aproape 400 de produse lansate de-a lungul existenței sale în industria jocurilor de noroc, NetEnt se bucură de real succes. S-a înființat în anul 1996 și are cartierul general în Suedia, dar dispune de licenție în mai multe țări printre care și România. Conform premiilor obținute este unul dintre cei mai apreciați dezvoltatori de produse software din iGaming. Gonzo s Quest și Starburst sunt doar două dintre acele titluri extrem de căutate în rândul cazinourilor online. Mai mult, majoritatea jocurilor de păcănele online marca NetEnt sunt disponibile în cadrul cazinourilor online licențiate în România.

Playson

A intrat pe piață ceva mai târziu ce e drept, dar chiar și așa a reușit să își facă loc printre cei despre care se spune că domină topul furnizorilor. Playson a apărut în anul 2012 și până în prezent a lansat peste 150 de jocuri de păcănele online, unele dintre ele disponibile și în România. Acordă atenție și jocurilor de masă precum ruletă, dar în mare parte sloturile reprezintă cea mai mare parte din produsele sale.

Hacksaw

Marcus Cordes este numele celui care acum conduce compania Hacksaw Gaming și o face cu brio. Numele furnizorului este tot mai des întâlnit la cazinourile online licențiate în România acolo unde se laudă cu peste 60 de jocuri de păcănele online și peste 120 de produse printre care și jocuri de bingo acolo unde este un concurent puternic. Hacksaw Gaming a luat naștere în anul 2018 atunci când a început să ofere nenumărate jocuri interesante care pot aduce jucătorilor până la jumătate de euro. Principala atenție pare să fie către păcănele, dar și către jocurile disponibile pe telefonul mobil.

Microgaming

Furnizorul Games Global este parte a companiei Microgaming și reprezintă unul dintre cei mai experimentați dezvoltatori din industria jocurilor de noroc. Lider cu peste 500 de jocuri destinate tuturor categoriilor de jocuri, Games Global a impresionat și a devenit cunoscut datorită jackpoturilor de câteva zeci de milioane de euro pe care le-a tot acordat în ultimii ani. Are peste 50 de parteneri în cadrul studiourilor de dezvoltare sloturi și alte produse cum ar fi bingo, jocuri de masă cu dealer live sau cu zaruri.

Push Gaming

Furnizorul Push Gaming este un dezvoltator de soluții software care a apărut în anul 2010, iar până în prezent a reușit să impresioneze prin cele aproape 60 de sloturi lansate. Continuă să lanseze jocuri în continuare și lucrul acesta se întâmplă în cea mai mare parte de la Londra acolo unde are cartierul general și țintește să atingă cele mai mari vârfuri. Furnizorul Push Gaming este partener exclusiv cu Mr. Bit Casino, Frank Casino și Slot V, unde cele mai interesante sloturi ale sale pot fi jucate acolote.

Top 5 cazinouri online România cu jocuri de la peste 10 furnizori

Există câteva zeci de cazinouri online licențiate în România, iar toate pun foarte mult accentul pe ceea ce se numesc păcănele și live cazino. Pentru că vorbim despre sloturi, îți prezint cele mai interesante cinci platforme de jocuri de noroc unde te poți distra în voie cu produse de la cel puțin 10 furnizori. Iată care sunt aceștia:

Mr. Bit Casino

Experiența și-a spus cuvântul în ceea ce privește platforma Mr. Bit Casino unde distracția este garantată. Deschide cont acum și optează pentru bonusul de bun venit în valoare de până la 2.500 lei + 500 de rotiri gratuite la sloturile Amusnet Interactive. În total sunt peste 3000 de jocuri de păcănele online care te așteaptă să te distrezi.

În total sunt peste 40 de dezvoltatori de păcănele online ale căror jocuri se pot accesa prin platforma Mr. Bit, iar Push Gaming este unul dintre ei. Nu lipsesc nici Amusnet Interactive, Hacksaw Gaming, Big Time Gaming, Pragmatic Play, Red Tiger, Relax Gaming și mulți alții.

Frank Casino

Un operator de jocuri de noroc respectat la nivel mondial, Frank Casino activează de doi ani și în România. Pentru toți utilizatorii noi se oferă un bonus de bun venit de până la 2.500 ei și 500 de rotiri gratuite la sloturile Shining Crown, Burning Hot și 5 Dazzling Hot. Bonusul se acordă pentru primele trei depuneri.

Jucătorii au posibilitatea să se distreze la câteva mii de jocuri care aparțin a peste 50 de furnizori pe care poți să-i descoperi. NoLimit City, Reel Play, ELK Studios, Amusnet Interactive, Endorphina, Pragmatic Play, Play n Go, GreenTube sunt numele a câțiva dintre ei.

Betano Casino

Dacă vrei să te bucuri de o experiență completă atunci Betano Casino ar putea fi alegerea inspirată. Zeci de promoții și oferte interesante așteaptă să poți opta pentru ele și alte mii de sloturi disponibile din partea a câtorva zeci de furnizori. Amusnet Interactive, Pragmatic Play, EGT Digital, Novomatic, Games Global, Relax Gaming, Play n Go, Playtech sunt doar câțiva din cei 25 de furnizori care colaborează cu Betano Casino.

În materie de bonusuri există o mulțime de oferte special dedicate cazinoului Betano, dar cel mai interesant este bonusul de bun venit în valoare de 100% la prima depunere, dar nu mai mare de 1.000 lei. În total sunt peste 1.700 de sloturi online unde rulajul poate fi îndeplinit și astfel să faci conversia banilor bonus în bani reali.

Mozzart Bet

Până la 1750 lei este valoarea bonusului de bun venit la Mozzart Bet pentru pimele trei depuneri de până la 200 de lei. Bonus 50% pentru prima depunere, bonus 100% pentru a doua depunere și bonus 200% la a treia depunere care se supun unor termeni și condiții.

În total câteva sute de jocuri te așteaptă să te distrezi la cel mai înalt nivel în cadrul cazinoului Mozzart Bet. GreenTube, Pragmatic Play, Amusnet Interactive, Amatic, Endorphina, Playson, Evo Play, Fazi, Habanero, Spribe și Spinomenal sunt aceștia. Cele mai multe jocuri aparțin furnizorului Pragmatic Play (234), urmat de Amusnet Interactive (138).

Favbet Casino

Favbet Casino este unul dintre cele mai interesante cazinouri online licențiate în România și unde pasionații de păcănele pot juca până la câteva sute de produse care aparțin a 29 de furnizori. Playson, Relax Gaming, Amusnet Interactive, Play n Go, Wazdan, NetEnt, Pragmatic Play sunt doar câțiva dintre ei.

Când vine vorba despre bonusul de bun venit, Favbet Casino îi întâmpină pe clienții noi cu 150% până la 2.000 lei pentru prima depunere. Există condiții și termeni care trebuie respectați, iar cel mai important este ca depunerea minimă să fie 20 de lei și bonusul să fie acceptat din secțiunea „Bonusuri”.

Concluzie

Pe partea de cazino online, România este extrem de bine dezvoltată pentru zilele pe care le trăim, iar nenumăratele platforme de jocuri de noroc existente confirmă lucrul acesta.

Sunt mii de sloturi unice pe care le poți accesa pe toate platformele de jocuri de noroc, iar furnizori populari au colaborare cu aproape toți operatorii.

Cu speciale, jackpoturi, fructe și alte diferite teme, sloturilor îți garantează distracția la cel mai înalt nivel de care vrei să ai parte.

De asemenea, toate aceste jocuri sunt disponibile și pe telefonul mobil, fie prin aplicația cazinoului online unde le accesezi, fie prin intermediul versiunii pe mobil a site-ului.

Există și versiune demo pentru toate jocurile, special concepută pentru ca pasionații de păcănele să înțeleagă mecanica lor.

Orice slot ai alege să joci nu uita de regula de aur valabilă la pariuri și la cazino online: nu miza niciodată mai mulți bani decât îți permiți să pierzi.