Castiga van Dijk lupta cu Messi pentru Balonul de Aur?

Virgil van Dijk si Lionel Messi par a fi ramas singurii candidati cu sanse reale la castigarea Balonului de Aur din acest an.

Ar fi primul Balon de Aur pentru van Dijk, olandezul care a castigat trofeul Champions League cu Liverpool sezonul trecut. In schimb, Messi are 5 Baloane de Aur castigate pana acum. Nu avem cum sa comparam cifrele celor doi de sezonul trecut, avand in vedere ca Messi este atacant, iar van Dijk este fundas.

5d6d1d2eb9718_1567431982.jpg

Zilele trecute, in cadrul festivitatii tragerii la sorti pentru grupele Champions League, van Dijk a fost desemnat cel mai bun fundas al sezonului trecut. De cealalta parte, Messi a fost desemnat cel mai bun atacant. Sa spunem ca argentinianul, desi nu a disputat finala Champions League, a fost golgheterul acestei competitii, cu 12 reusite, 4 mai multe decat urmaritorul sau, polonezul Robert Lewandowski. De asemenea, Messi a fost golgheter in La Liga, cu 36 reusite, 15 mai mult decat urmatorii doi clasati.

De cealalta parte, Virgil van Dijk a fost titular in toate cele 38 partide din Premier League ale sezonului trecut, marcand 4 goluri. In acest interval a vazut o singura data cartonasul galben, ceea ce constituie o raritate pentru un fundas. In Cupa FA a disputat doua jocuri, marcand un gol, in vreme ce in Champions League a marcat doua goluri in 12 partide. Van Dijk ar fi al patrulea olandez care ar castiga Balonul de Aur, dupa Johan Cruyff, Marco van Basten, fiecare de 3 ori, dar si Ruud Gullit. 

Casele de pariuri il vad favorit pe van Dijk

Intr-adevar, cifrele lui van Dijk de sezonul trecut sunt impresionat, aspect care-l pozitioneaza favorit principal la castigarea Balonului de Aur. La casa de pariuri Fortuna olandezul are cota 1.3 la castigarea trofeului. Il urmeaza Lionel Messi, cu o cota de 3.3, mult in urma fiind Cristiano Ronaldo si Mohamed Salah, cotati cu 17.0.

Tu pe cine mizezi in aceasta cursa in doi?