Castiga Tom Dumoulin primul contratimp din Turul Italiei 2017?

Dupa o zi de pauza, Turul Italiei revine marti cu prima etapa de contratimp individual din aceasta editie. Este un contratimp destul de lung, 39,8km, insa nu este unu plat, ci destul de valonat. Contine chiar o catarare de 5km pe la mijlocul etapei cu panta medie 4,5%, iar apoi ultimii 6km ai etapei sunt in urcare pe o panta de 2%.

Tinand cont de profilul etapei, bookmakerii considera ca avem un mare favorit, pe olandezul Tom Dumoulin de la Sunweb. Si eu il vad mare favorit pe acesta. El este un contratimpist foarte bun, iar faptul ca nu este un traseu plat il avantajeaza fata de ceilalti specialisti. Parca acest traseu a fost facut special pentru el. Chiar nu vad cine ar putea sa-l invinga. Poate doar Kiryienka, insa e greu de crezut daca tinem cont de forma aratata de Tom Dumoulin duminica pe Blockhaus. E foarte motivat si pentru ca are sansa sa preia tricoul roz deoarece il despart doar 30 sec de columbianul Nairo Quintana.

Tom Dumoulin castiga etapa 10 @ 1,64 netbet

Mollema v Nibali > 2 @ 2,55 unibet

- mi se pare o cota extrem de mare. Eu in cel mai rau caz as fi vazut sanse de 50-50 la acest duel, desi Nibali e mult mai bun la contratimp, insa sa zicem ca traseul mai echilibreaza sansele, desi tot pe italian ar trebui sa il avantajeze. Mollema niciodata nu a fost bun la contratimp si chiar nu vad cum acesta ar putea termina in fata. In schimb pe Nibali il vad in top 20, chiar daca nu a aratat o forma prea grozava pana acum in aceasta editie a Turului Italiei.

Quintana v Kruijswijk > 1 @ 1,71 netbet
- un duel intre doi ciclisti care nu prea au treaba cu contratimpul. E drept ca traseul ii ajuta putin si e de asteptat sa nu piarda prea multi fata de cei care sunt specialisti la contratimp. Quintana avand tricoul roz pe el e de asteptat sa mearga la maxim in speranta ca va pierde cat mai putin timp fata de Tom Dumoulin. In plus Quintana a mai avut rezultate bune in etape de contratimp pe trasee valonate. Kruijswijk nici nu e intr-o forma prea buna, pierzand foarte mult timp duminica pe Blockhaus.