Cand joaca Simona Halep in primul tur la Roma

Turneul de 1000 de puncte din capitala Italiei va avea loc în perioada 9 - 15 mai.

Simona Halep va juca la turneul de la Roma

Simona Halep va participa la acest mare turneu de la Roma, ultima mare competitie tenisistica de dinainte de Grand Slamul de la Roland Garros. 

Noul antrenor al Simonei este faimosul Patrick Mouratoglou, fostul coach al Serenei Williams si cel care il consiliaza destul de des si pe Stefanos Tsitsipas.

Sub bagheta lui Patrick, Simona a atins sferturile de finala la turneul de la Madrid, unde a fost invinsa de tunisianca Ons Jabeur, cea care avea sa isi adjudece trofeul.

Turneul de la Roma este foarte important, pentru ca Simona va face aici ultimele reglaje inainte de Roland Garros, pe care il doreste din nou in palmares, farad oar si poate.

Un traseu  cat mai lung la Roma (macar trei-patru meciuri) i-ar aduce Simonei un impuls de moral dar si destule meciuri in picioare pentru a aborda cu incredere marele turneu de la Paris. 

Simona Halep vs Alize Cornet in primul tur la Roma

Simona Halep, 30 de ani, se afla acum pe locul 21 WTA.

Meciul Simona Halep - Alize Cornet, din primul tur de la Roma, se va juca luni, 09.05.2022. 

Partida este a doua  de pe terenul central, astfel că va începe în jurul orei 14.00, ora României.

Alize Cornet are 32 de ani si se afla acum pe locul 34 WTA. Meciurile directe cu Alize Cornet nu stau deloc bine pentru Simona Halep. Ultima disputa directă a avut loc in debutul acestui an, la Australian Open, unde Alize s-a impus in trei seturi.

Invingatoarea din acest meci o va intalni in turul secund pe americanca Danielle Collins (28 de ani, locul 8 WTA), cea care are tur liber in prima runda, fiind cap de serie.

Cu cine joaca Sorana Cîrstea la Roma

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 26 WTA) nu a avut prea mare sansa la tragerea la sorti. Ea va juca chiar  împotriva castigatoarei trofeului de la Madrid, tunisianca Ons Jabeur (27 de ani, locul 10 WTA). Meciul va avea loc marti, 10 mai 2022.

Primul tur de la Foro Italico va aduce și o confruntare foarte interesanta între doua jucatoare dragi românilor: Emma Răducanu (locul 11 WTA) și Bianca Andreescu ( locul 111 WTA).