Campionatul Mondial de esports 2023 are loc la Iasi

În perioada 24 august - 3 septembrie 2023, la Iași are loc Campionatul Mondial de esports. Va fi o Competiție grandioasă, care așteaptă peste 700 de jucători din peste 120 de țări să se înfrunte în șase dintre cele mai competitive jocuri populare: Counter-Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile. Valoarea totală a premiilor este de 500.000 euro, iar afluenta asta uriasa de participanti este demnă de Cartea Recodurilor.

Campionatul Mondial de esports 2023 e la Iași

Campionatul Mondial de esports 2023 de la Iași va fi cel mai important eveniment de asemenea anvergură pe care țara noastră îl găzduiește. Este competiția cu cei mai mulți participanți reuniți vreodată din istoria concursurilor de profil din lume, iar principalul obiectiv este câștigarea titlului mondial la fiecare din cele șase probe (jocuri).

Locul de desfășurare al evenimentului este Digital Throne, locația unde organizatorii așteaptă să participe peste 20.000 de pasionați ai sporturilor electronice, cât și peste 50.000 de fani ai muzicii. La nivel mondial cifrele sunt mult mai mari, organizatorii anunțând că așteaptă ca peste 30 de milioane de oameni să vizioneze meciurile prin intermediul platformelor de streaming.

Campionatul Mondial de esports se desfasoara la Digital Throne

Digital Throne este numele unui festival care se va desfășura în perioada 24 august 2023 – 4 septembrie 2023 la Iași. Proiectul face parte din strategia orașului de a deveni capitala globală a sportului digital, educației, divertismentului și artei. Totodată, ca parte a Digital Throne, Iași organizează și ediția cu numărul 15 a Campionatului Mondial de esports.

Prețul unui abonament VIP va fi de 420 de lei și permite iubitorilor sportului electronic să pătrundă în mijlocul acțiunii. Va exista acces în zona dedicată din fața scenei principale unde există cel mai bun loc de vizionare, intrare separată, zonă de relaxare. Există și un abonament normal care costă 230 de lei.

În paralel cu organizarea Campionatului Mondial de esports, în perioada 1-3 septembrie, pe esplanada Palatului Culturii din Iași vor cânta Lost Frequencies, B.U.G Mafia, Tom Odell, JP Cooper, Delia, Subcarparți, Carla s Dreams, Alternosfera, The Motans, Deliric & Silent Strike, Connect-R & Johny Romano, Spike, Filarmonica Moldova Iași.

România la Campionatul Mondial de esports

Ajuns la ediția cu numărul 15, Campionatul Mondial de esports sau IESF World Esport Championship așa cum mai este cunoscut la nivel mondial presupune cel mai grandios eveniment al sporturilor electronice. Peste 700 de participanți sunt așteptați să se înfrunte pentru a pune mâna pe o parte din premiul total de jumătate de milion de euro. În total vor fi șase probe: Counter-Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile, iar România este reprezentată la toate probele.

  • Echipa României de Counter-Strike: Global Offensive: lauNX, XELLOW, s0und, Blytz, BTN
  • Echipa României de DotA 2: Kaan, CanceL^^, BNC, w33, Flash
  • Echipa României de Mobile Legends: Kcorei, Niki Babym BloodZ. Jinn, Another Buccati
  • Echipa României de PUBG Mobile: DORIN, OCTAVIAN, EXO, KAPAHALA, Kristian
  • Echipa României de Tekken: Masoo

Campionii mondiali din 2022 la esports 

Counter-Strike: Globall Offensive este unul dintre cele mai populare jocuri electronice din lume. România are și ea câțiva jucători care evoluează la echipe de marcă din cadrul acestui esports. Însă, când vine vorba despre IESF, Macedonia este deținătoarea trofeului prin componenții aidKIT, kyxsan, dan1, CacaNito, stYleEeZ. Toți cei cinci sunt componenții echipei Bluejays.

Să nu uitam ca cea mai bună jucătoare din lume la CS:GO este românca Ana Dumbravă, care a câștigat titlul suprem la Stockolm.

DotA 2 este un alt joc electronic cu foarte mare succes la lume, în special în rândul gamerilor din Asia. De altfel, Indonesia este deținătoarea trofeului de la Campionatul Mondial de esports 2022. Echipa formată din Dreamocel, Mikoto, womy, jhocam și Whitemon a învins Filipine și a pus mâna pe cei 50.000 de euro oferiți câștigătoarei.

Tekken 7 este jocul de bătaie care se va desfășura și la IESF 2023. La ediția anterioară, România nu a avut participant, însă premiul de 12.000 de euro oferit câștigătorului i-a revenit jucătorului Arslan Ash care reprezintă Pakistan.

Mobile Legends

În cadrul probei de Mobile Legends a Campionatului Mondial de esports din 2022, România nu a fost prezentă. Doar Slovenia, Slovacia, Israel și Ucraina au reprezentat bătrânul continent, însă marele premiu a fost adjudecat de Indonesia. Saykots, Tazz, Hijumee, Branz și DreamS au reușit să treacă de Filipine și astfel să obțină premiul de 50.000 de euro.

PUBG Mobile s-a bucurat de o finală Brunei - Kazahstan la ediția din 2022 a Campionatului Mondial de esports. Astfel, AXZCER; PUNCHER; PSIX și TEAQ au fost mai buni, iar Kazahstan a câștigat premiul de 50.000 euro.

Top 5 case de pariuri online unde poți paria pe eSports

Casele de pariuri online din România au adoptat sportul electronic printre categoriile disponibile pe care pasionații pot paria. Iată un top 5 al celor mai populari operatori de pariuri sportive licențiați din România:

  • Betano - Bonus de bun venit de 100% până la 500 lei
  • Unibet - 300 lei pariu fără risc
  • Favbet - 100% bonus până la 1.000 lei + 100 lei + 100 de rotiri gratuite
  • Frankcasino -Până la 200 lei pariu gratuit
  • Superbet- Până la 500 lei bonus de bun venit

Sportul electronic se bucură de mare succes în rândul tinerilor din întreaga lume, iar ediția din 2023 a Campionatului Mondial va putea fi urmărită și pe platformele de streaming precum YouTube, Twitch, fie prin intermediul funcției de streaming live a caselor de pariuri.