Campionate din Europa in care se marcheaza des sub 2.5 goluri

Daca ai studiat oarecum rezultatele din ultimii ani ale ligilor europene de fotbal probabil ti-ai dat seama ca in campionatele din partea de est a Europei exista o tendinta ceva mai mare ca un meci sa se incheie cu putine reusite. Asta poate fi pus pe seama mai multor factori, printre care atmosfera din tribune, orgoliul, sau, luand exemplul Ligii I, lipsa de valoare. In cele ce urmeaza vom analiza ultimele 3 sezoane din punct de vedere al campionatelor din Europa in care au fost inscrise mai putin de 2.5 goluri, insa si acest debut de sezon, clasamentul bazandu-se pe procentajul meciurilor cu maxim doua reusite.1.       Sezonul 2015-2016


Prima liga din Azerbaijan conduce topul campionatelor din sezonul 2015-2016 in ceea ce priveste numarul de meciuri cu maxim doua reusite, in 64% dintre partide inregistrandu-se un astfel de rezultat. Prima liga a Azerbaijanului este urmata de a doua liga a Spaniei, prima liga a Israelului, a doua liga a Ucrainei si prima liga a Albaniei, in toate cele 4 ligi procentajul meciurilor in care s-au marcat cel mult doua goluri fiind de 62%. Liga I a Romaniei se afla si ea pe o pozitie fruntasa in acest top, in 57% dintre partide marcandu-se maxim doua reusite. In total, in 40 campionate din Europa numarul meciurilor in care am avut cel mult doua goluri l-a depasit pe cel in care am asistat la minim 3 reusite.


2.       Sezonul 2016-2017

Aici 55% dintre partidele Ligii I din sezonul regulat s-au incheiat cu maxim doua reusite. Cu 17 procente mai sus se afla liga care ocupa primul loc din acest punct de vedere. Este vorba despre a doua liga a Irlandei. O urmeaza prima liga a Albaniei, unde in 71% din totalul meciurilor s-au inregistrat maxim doua reusite. Ultimul loc al podiumului este ocupat de prima liga a Israelului, aici asta intamplandu-se in 65% dintre cazuri. La egalitate cu prima liga a Israelului se afla prima liga a Muntenegrului, urmata de prima liga a Azerbaijanului, unde 64% din meciuri au avut maxim doua reusite. In nu mai putin de 44 campionate numarul meciurilor cu maxim doua reusite l-a depasit pe cel in care s-au inregistrat minim 3 goluri.


3.       Sezonul 2017-2018

O liga din Europa de Est a fost lider la meciurile de Under 2.5 goluri sezonul trecut. Este vorba de prima liga a Muntenegrului, acolo unde 66% dintre meciuri au avut cel mult doua reusite. Aceasta a fost urmata de prima liga din Kosovo, cu 65%, apoi au venit la egalitate a doua liga din Croatia si prima liga din Grecia (62%), pentru ca tot la egalitate sa incheie a treia liga din Franta, a doua liga din Israel si a doua liga din Ucraina, aici 61% din meciuri terminandu-se cu maxim doua goluri. In total in 36 campionate procentajul partidelor de maxim doua reusite l-a depasit pe cel de minim 3 goluri. Aici a intrat si prima liga a Romaniei, cu un procentaj de 57%.


4.       Sezon 2018-2019

Desi au trecut putine runde din majoritatea competitiilor in acest sezon, nu este exclus ca in ligile in care se marcheaza putin sa se pastreze trendul pana la final. In topul acestor campionate din Europa in care se marcheaza des sub 2.5 goluri in sezonul actual se afla prima liga din Albania si Belarus, aici nu mai putin de 80% din partide incheindu-se cu maxim doua goluri. Sa spunem ca in momentul scrierii acestui articol in Albania se disputasera, totusi, 4 etape, iar in Belarus nu mai putin de 20. Cele doua campionate sunt urmate de prima liga a Muntenegrului, acolo unde 77% dintre meciuri au fost de Under 2.5 goluri, pentru ca urmatoarea sa fie Divizia Nationala din Moldova, cu un procentaj de 74%, top 5 fiind inchis de liga a treia a Frantei, unde 73% din meciuri s-au incheiat cu maxim  doua goluri. Liga I din Romania are un procentaj de 52% dupa 8 etape. De punctat, de asemenea, ca in Muntenegru s-au scurs 8 etape, in  Moldova 20 runde, iar in liga a treia a Frantei 7 etape.


In cazul in care aceste statistici te-au facut sa vrei sa pariezi pe faptul ca se vor marca sub 2.5 goluri in unele meciuri din aceste campionate sau chiar in toate, iti recomandam sa iti creezi cont la aceasta casa de pariuri. De ce? Pentru ca beneficiaza de doua plusuri in acest context. Primul il reprezinta oferta vasta de meciuri de fotbal, una care cuprinde multe ligi din esaloanele secunde, iar al doilea faptul ca este casa ce ofera unele dintre cele mai ridicate cote de pe piata pariurilor.


Rezumat

  • Sezon 2015-2016: Campionate din Europa in care am intalnit frecvent sub 2.5 goluri: Premier League (Azerbaijan), La Liga 2 (Spania), Ligat HaAl (Israel), 1.Division (Ucraina), Kategoria Superiore (Albania)
  • Sezon 2016-2017: Campionate din Europa in care am intalnit frecvent sub2.5 goluri: First Division (Irlanda); Kategoria Superiore (Albania); Ligat HaAl (Israel); 1.CFL (Muntenegru); Premier League (Azerbaijan)
  • Sezon 2017-2018: Campionate din Europa in care am intalnit frecvent sub 2.5 goluri: 1.CFL (Muntenegru); Superliga (Kosovo); 2.Division (Croatia); Super League (Grecia); National (Franta); Leumit League (Israel); 1.Division (Ucraina)
  • Sezon 2018-2019: Campionate din Europa in care se marcheaza des sub 2.5 goluri: Kategoria Superiore (Albania); Premier League (Belarus); 1.CFL (Muntenegru); Divizia Nationala (Moldova); National (Franta)