Bookmakerii au deja o favorita la CM 2022 din Qatar

Centrul de Expoziţii şi Convenţii din Doha a găzduit vineri tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială 2022 care va avea loc în Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. Echipa naţională a României a ratat calificarea la turneul final, unde a jucat ultima dată în 1998.

Încă nu se ştiu toate ţările calificate la CM 2022

Echipele calificate la CM 2022 sunt împărţite în 8 grupe, 3 dintre acestea fiind deocamdată incomplete. Locurile rămase libere vor fi ocupate abia în luna iunie, când vor avea loc meciurile de baraj intercontinentale. Play-off-urile intercontinentale se vor disputa pe 13-14 iunie 2022 în Qatar, iar echipa ce va câştiga play-off-ul UEFA se afla de asemenea, în mai-iunie.

Din cauza războiului, FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia - Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final din Qatar.

Costa Rica, s-a clasat pe poziţia a 4-a în zona CONCACAF şi va juca un play-off cu reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă. Peru, care s-a clasat pe locul 5 în preliminariile CM zona Americii de Sud, va juca un meci de play-off, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune la Doha, pe 7 iunie, Australia şi Emiratelor Arabe Unite.

Competiţia se va desfăşura între 21 noiembrie şi 18 decembrie, cu participarea a 32 de echipe, împărţite în opt grupe, primele două clasate calificându-se în optimi.

Campioana mondială Franţa va juca în Grupa D

În calitate de ţară organizatoare, Qatar a fost inclusă în prima urnă valorică, alături de Brazilia, Belgia, Argentina, Franța, Anglia, Spania și Portugalia. Reprezentativa Qatarului a fost inclusă în Grupa A, unde le va avea ca adversare pe Ecuador, Senegal şi Ţările de Jos. Campioana mondială Franţa, va juca în Grupa D, alături de Danemarca, Tunisia şi o echipă care va fi decisă înluna iunie dintre Peru, Emiratele Arabe Unite şi Australia. Favorita bookmakeriilor, Brazilia, face parte din Grupa G, alături de Serbia, Elveţia şi Camerun.

Componenţa grupelor de la Cupa Mondială din Qatar

  • Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
  • Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Ţara Galilor - Ucraina/Scoţia
  • Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
  • Grupa D: Franţa, Peru - EAU/Australia, Danemarca, Tunisia
  • Grupa E: Spania, Costa Rica/Noua Zeelandă, Germania, Japonia
  • Grupa F: Belgia, Canada, Maroc, Croaţia
  • Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveţia, Camerun
  • Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Cotele la câștigarea Campionatului Mondial din Qatar

Bookmakerii au anunţat deja cotele la câștigarea Campionatului Mondial din Qatar. Brazilia este considerată favorită de a câştiga turneul final, având cota 6.00. Campioana Mondială de la CM 2018, Franța, are cota 7.50 că îşi va păstra titlul. Anglia, care a ajuns până în semifinale la mondialul din Rusia, are cota 9.00 la casa de pariuri Betano că va câştiga titlul după o pauză de 56 ani. Tot cota 9.00 o au Argentina şi Spania, în timp ce Germania are cota 10.00, iar finalista de acum 4 ani, Croaţia, are cota 60.00.