Blackjack - Cum sa furi 100 de milioane

In zilele noastre vorbim despre securitate la cel mai inalt nivel cand vorbim despre industria jocurilor de noroc, atat in mediul online, cat si in cel offline.

Ce a facut BlackJack Team

Insa, nu dintotdeauna a fost asa, ceea ce a permis ca de-a lungul timpului sa existe jafuri din cazino-uri prin metode inteligente, asa cum a fost cazul si in ceea ce ii priveste pe MIT Blackjack Team.

Una dintre cele mai interesante povestiri cand vine vorba despre jafurile din cazino-uri sau escrocherii ii are in prim plan pe cativa studenti. Lucrul acesta se intampla intr-o perioada in care securitatea era in plina dezvoltare si cazino-urile incepeau sa investeasca, dar pare ca nu suficient.

Daca te gandesti bine, un cazino este tinta perfecta pentru un jaf, avand in vedere ca exista sume masive de bani intr-un singur loc. Acum poti sa te feresti datorita apartiei cazinourilor online licentiate, ce iti ofera aceleasi servicii complete pe care le poti accesa din confortul propriului camin.

Jefuirea unui cazino in viata reala nu este deloc asa cum este descrisa in filmele realizate la Hollywood. De foarte putine ori se intampla ca faptuitorii sa aiba planuri elaborate, ci de cele mai multe ori raufacatorii sunt oameni rai, care actioneaza la impuls.

Foarte putini dintre cei care au reusit sa jefuiasca un cazino sau sa-l escrocheze au ramas cu banii, insa exista situatii in care au fost sustrase sume mari de bani.

Jaful de 100 milioane de dolari dat de cativa studenti

A fost candva un grup de studenti intelingeti care aveau nevoie disperata de bani si s-au gandit ca ii pot obtine daca vor invata diferite metode prin care pot escroca salile de jocuri de noroc. Acest grup si-a propus sa invete metode de numerare a cartile pe care sa le aplice in joc de blackjack, la diferite mese din cazinouri. Lucrul acesta s-a si intamplat dupa ce acestia si-au folosit inteligenta, ceea ce a si fost subiect de film.

Strategia celor care atunci erau studenti era sa numere cartile si sa implementeze strategii care sa le permit sa triseze. Intreaga lor operatiune a durat in perioada 1979 si 1993. Lucrand ca o echipa pentru a oferi un avantaj asupra cazino-ului, au reusit ca in mod sistematic sa insele numeroase cazino-uri din Las Vegas. Atat de mare a fost norocul lor, incat fiecare dintre studentii care au pus la punct acest sistem si au deci sa-si faca propriile echipe.

Denumita echipa MIT de Blackjack, a fost pana la urma prinsa. Totusi, autoritatile nu au putut formula acuzatii, iar cei peste 100 de milioane de dolari au fost pastrati, insa, componentii acestor echipe care au elaborat strategiile acestea au primit interdictie de a juca Blackjack la oricare cazino si grupul a fost desfiintat. Nimeni dintre cei implicati nu a fost acuzat sau pedepsit pentru ceea ce s-a intamplat.