Biletul zilei fotbal 13 iulie 2019

Incepe Liga 1 de Romania la fotbal. Nu pot spune ca e o mare bucurie, dar macar avem materie prima pentru biletul zilei din fotbal. Perspectivele de evolutie in fotbalul romanesc nu sunt foarte bune, generatia de exceptie de U-21, nu poate revigora un sistem intreg ce nu merge bine.

CFR Cluj vs Poli Iasi

Clujul a luat campionatul si in noul sezon vrea sa il ia din nou. Tot ce e posibil, in fotbalul romanesc pauper in valoare si performante. Dupa ce a jucat in Kazahstan, si a pierdut meciul cu Astana din preliminariile Champions League, Clujul va odihni, probabil, cativa titulari.

A fost o infrangere la limita, 0-1, iar Dan Petrescu spera la calificare, desi Clujul nu prea stie sa atace, ea ae campioana defensivei.

Iasiul a schimbat toata echipa, plus antrenorul. A venit Mihai Teja, care se descurca mult mai bine la echipe de genul acesta, unde poate construi fara presiune. E greu de anticipat ceva la inceput de sezon, dar cert este ca Poli isi va vinde scump pielea la Iasi, poate profita de oboseala acumulta de clujeni in lunga calatorie in Kazahstan.

Astra Giurgiu vs FC Botosani

Astra porneste la drum cu noul antrenor, Dan Alexa, cu o multime de jucatori noi si cu Denis Alibec ce vrea sa arate, intr-un tarziu, ca e fotbalist. Ii va fi greu, nu cred ca si-a schimbat atitudinea peste vara.

Meciurile amicale jucate nu au adus vreo victorie, iar echipa are nevoie de timp pentru omogenizare. Mai e de spus ceva aici, echipele lui Alexa joaca eminamente defensiv, asta e filosofia lui de  joc. E clar ca pentru Astra, ca pentru mai toate echipele din Liga 1, campionatul a inceput prea repede.

FC Botosani nu face nota discordanta fata de trendul general din Liga 1. Parca e o nebunie a schimbarii cu orice pret in Romania, nu neaparat in bine. Antrenorul Ciobotariu a plecat, cei mai buni jucatori din sezonul trecut, Mihai Roman si italianul Fabbrini, au plecat si ei. Bine ca a ramas macar Golofca, cel putin deocamdata.

Antrenor este Marius Croitoru, fost fotbalist l;a FCSB si Botosani. Nu stiu ce poate reusi la primul sezon in Liga 1.

Un meci cu putine goluri anticipez aici, e greu sa se urneasca mecanismele de joc pe caldura asta.

Iata biletul zilei de 13 iulie, in toata splendoarea lui:


Nu uitati, avem zilnic ponturi, ramaneti alaturi de noi!