Biletul zilei din tenis cu Nadal si Tsitsipas 17.04.2019

Biletul zilei de miercuri, 17 aprilie 2019 va fi din tenisul de gala de la Monte Carlo. Colegii mei vor scrie ponturi din fotbal si Champions League, iar eu ma voi intoarce la marea mea dragoste, tenisul. Asta pentru ca Rafa Nadal si Stefanos Tsitsipas intra in lupta la turneul de 1000 de puncte de pe Coasta de Azur. 

Rafa Nadal vs Roberto Bautista- Agut

Rafa Nadal,  "regele zgurii", intra in actiune la Monte Carlo, pe suprafata sa preferata. El nu a mai jucat insa de la Indian Wells, cand a fost nevoit sa se retraga, din cauza unei accidentari, inaintea unei semifinale ce se anunta a fi minunata, cu Roger Federer

Rafa s-a antrenat si s-a tot antrenat pe zgura, dar nu l-am mai vazut intr-un meci oficial, astfel incat e greu de spus cum se va prezenta la primul sau meci pe zgura din acest an.

Adversarul sau e unul redutabil. Roberto  Bautista-Agut, 31 de ani, locul 23 ATP,  a avut un sezon excelent pe hard, dar, fiind spaniol, el a crescut pe zgura ca jucator, aceasta este suprafata sa favorita. 

In primul tur aici el l-a invins pe John Millman in trei seturi, dupa ce l-a pierdut pe primul. A fost un meci in care Roberto s-a incalzit greu, dar si cand s-a incalzit, a inceput sa joace ca un metronom. Stilul sau e tipic "zguristilor" ; Roberto se apara excelent, acopera foarte bine terenul, da foarte multe mingi inapoi, la fel ca Ferrer si ca Rafa, de ce nu? 

Am vazut ca nu se sfieste nici sa ia initiativa in puncte, mai ales cu lovitura sa aspra de rever. 

Presupun ca pregatirea sa fizica e la nivel inalt, Roberto a fost implicat activ, spuneam, in sezonul de hard, are 19 meciuri jucate pe aceasta suprafata, iar Rafa a jucat doar 14.

Cred ca Rafa va avea mult de furca aici, Roberto chiar e in forma in acest sezon.

Stefanos Tsitsipas vs Mihail Kukushkin

Grecul Tsitsipas, 20 de ani, este , dupa parererea mea, cel mai bun jucator din Next Gen. El este acum pe locul opt in clasamentul ATP si isi va continua ascensiunea. Am zis ca un jucator cu reverul cu o singura mana, asa cum e Stefanos, nu va mai putea fi lider ATP, dupa hegemonia lui Roger Federer.

Dar Stefanos are toate atuurile tenisistice in tolba si s-ar putea sa imi infirme supozitia. 

Grecul a facut semifinala la Australian Open, a castigat la Masseille, pe hard indoor, intr-o finala jucata chiar impotriva lui Kukushkin si a facut finala la Dubai, pierzand la Federer.

Toate pe hard insa, pe zgura nu a jucat nici el vreun meci oficial in acest sezon. 

Cazacul Kukushkin a ajuns la 31 de ani si ramane inca in top 50 ATP. El este un jucator ce nu straluceste, dar joaca cu disciplina si rabdare tenisul sau procentaj. 

In primul tur aici si in primul sau meci pe zgura al sezonului, Mihail a trecut de Jeremy Chardy in doua seturi, dupa un meci in care nu si-a pierdut serviciul. 

Avem inca putine indicii despre jocul pe zgura al celor doi. La Marseille, in februarie, a fost insa un meci direct foarte echilibrat si pe acest scenariu voi merge si acum. 

Iata biletul zilei din tenis, in toata maretia sa, construit la casa de pariuri Unibet

Va rog sa mizati prudent aici, sezonul de tenis pe zgura e la inceput si nu sunt cristalizate datele despre jucatori. Va asteptam la ponturile noastre cotidiene si la centrul de pariere, locul in care gasiti informatii exhaustive despre evenimentele sportive importante.