Biletul zilei 14 mai 2019 cu Wawrinka si Alex Zverev

Stan Warinka vs David Goffin si Alex Zverev vs Matteo Berrettini sunt cele doua meciuri de tenis de pe biletul zilei de marti, 14 mai 2019. Turneul de la Roma este ultima competitie de mare anvergura de dinainte de turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Stan Wawrinka vs David Goffin

Elvetianul Stan Wawrinka are 34 de ani si se afla pe locul 34 ATP.  In acest sezon, Stan are un bilant de patru victorii si doua infrangeri pe zgura, cu sfert de finala la Madrid, unde a pierdut clar in fata lui Rafa Nadal. Stan "the man" este castigator de Roland Garros, dar accidentarile din ultima vreme i-au stopat performantele si Wawrinka este acum in cautarea formei ideale pentru Grand Slam-ul de la Paris. Anul trecut, Stan a pierdut in primul tur la Roma, deci nu are puncte de aparat.

David Goffin are 28 de ani si se afla pe locul 23 ATP. Sezonul sau pe zgura nu a fost grozav, David a castigat de trei ori si a pierdut patru meciuri. A ajuns, totusi, in semifinala la Estoril, unde a pierdut la grecul Stefanos Tsitsipas, in trei seturi. Goffin a facut sfert de finala la Roma, anul trecut, deci are destule puncte de aparat.

Cred insa ca Stan va castiga aici, pare intr-o forma fizica buna, iar reverul sau cu o singura mana poate face inca ravagii.

Alex Zverev vs Matteo Berrettini

Alex Zverev are si el 23 de ani si este pe locul 4 ATP. Sezonul sau de zgura a fost unul slab, cu cinci victorii si cinci infrangeri. El a facut sferturi de finala la Munchen si Madrid, dar are infrangeri la chilienii Garin si Jarry si la spaniolul Munar, jucatori aflati in afara topului 50 ATP.

Va fi greu pentru Zverev, pentru ca el are de aparat multe puncte aici; anul trecut a ajuns in finala, unde a pierdut in fata lui Rafa Nadal.

Italianul Berrettini, 23 de ani, locul 31 ATP, a facut un sezon de zgura foarte bun, gratie caruia a primit un wild card aici. Matteo are un bilant excelent, de zece victorii si doua infrangeri pe zgura in acest an : el a castigat turneul de la Budapesta si a facut finala la Munchen, unde a fost invins de Garin in tie-break-ul setului decisiv.  A fost o ascensiune fulminanta a italianului in acest sezon, el invingandu-l si pe Lucas Pouille in primul tur de la Roma.

Matteo Berrettini e in forma si se simte bine pe zgura. Italianul e mult mai mobil decat Zverev, desi au aceeasi inaltime, 1.98 m. Cel putin un set Berrettini, aceasta este alegerea mea aici.

Acesta este biletul zilei din tenis pentru ziua de marti, 14 mai 2019.

Nu uitati, in fiecare zi avem ponturi proaspete, e un motiv serios de a ramane alaturi de noi.