Biletul zilei 10 octombrie 2016

Fara indoiala meciul zilei din preliminariile Campionatului Mondial va avea loc intre Olanda si Franta, insa noi am ochit si un alt meci pentru a-l plasa pe biletul zilei 10 octombrie 2016.
 

Olanda - Franta


Vom incepe insa cu analiza celui dintre Olanda si Franta. Olandezii dau impresia ca nu si-au imbunatatit jocul modest din preliminariile CE 2016. Sigur, in urma cu 3 zile au invins-o pe teren propriu pe Belarus cu 4-1. Daca pierdea puncte si cu bielorusii, era aproape sigur ca Danny Blind nu mai apuca anul viitor pe banca ‘’Portocalei mecanice’’. Nici asa situatia in ceea ce il priveste nu este prea roz, in prima etapa obtinand doar o remiza cu doua goluri in Suedia. Autorul golului egalizator cu Suedia, Wesley Sneijder, s-a accidentat cu Belarus, reprezentand o incertitudine pentru meciul cu Franta, sansele de a juca fiind destul de mici, dupa cum a declarat selectionerul Blind. Robben va lipsi si el in vederea acestei paride.
 
De cealalta parte, Franta s-a facut si ea  de ras in prima etapa a preliminariilor CM, obtinand doar o remiza alba in Belarus, acolo unde conditiile meteo nu sunt prea favorabile pentru vizitatori, mai ales in aceasta perioada a anului. Si in urma cu 3 zile francezii au inceput destul de prost, primind gol din penalty de la bulgari inca din minutul 6. Selectionata ‘’cocosului galic’’ a preluat insa repede conducerea pe tabela, in minutul 38 scorul fiind deja 3-1. In repriza a doua Franta a mai marcat o data, scorul final fiind, astfel, 4-1. Nu este exclus ca Deschamps sa nu-l titularizeze pe Pogba, acesta nefind deloc multumit de prestatia lui in meciul cu Bulgaria. Lucrul care l-a enervat si mai tare pe selectionerul Frantei a fost acela ca Pogba a sosit abia sambata seara la antrenamente. Bacary Sagna s-a accidentat cu Bulgaria, fiind indisponibil pentru jocul de maine.
 
Avand in vedere posibila absenta a lui Sneijder din formatia olandeza, la care adaugam si absenta lui Robben, insa si forma modesta pe care a aratat-o in meciul cu Suedia, opinez ca Olanda nu va avea castig de cauza in meciul de astazi.
 

Suedia - Bulgaria


Al doilea meci de pe biletul zilei 10 octombrie 2016 se va disputa in aceeasi grupa, intre Suedia si Bulgaria. Fara Ibrahimovic pe teren,care s-a retras de la nationala dupa EURO 2016, suedezii s-au chinuit destul de mult in urma cu 3 zile in fata modestei Luxemburg, impunandu-se cu 1-0 in deplasare, desi au dominat de la cap la coada. Astfel, suedezii au 4 puncte in grupa A, dupa remiza din prima runda cu Olanda. De partea cealalta, dupa victoria mai mult decat chinuita de pe teren propriu in fata Luxemburgului, scor 4-3, golul victoriei venind in prelungirile partidei, in urma cu 3 zile Bulgaria a fost umilita de Franta, scor 1-4. Asta in ciuda faptului ca deschisese scorul din penalty.
 
In ultimele 7 intalniri directe, disputate in intervalul 1994-2005, Suedia a castigat mereu fara sa primeasca gol. Greu de spus daca asta se va intampla si acum, insa eu cred ca scandinavii, avand si avantajul terenului propriu, se vor impune.