"Bernabeu nu este disponibil pentru finala Cupei Regelui!" Florentino Perez a motivat cu lucrările de renovare refuzul de a găzdui finala.

Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, a anunțat că nu poate găzdui finala Cupei Regelui pe Santiago Bernabeu.

Stadionul de 81 044 de locuri, va intra în lucrări de reparații și mentenanță imediat după ultima partidă acasă a madrilenilor, ce va avea loc pe 13 mai în fața Sevillei. Boss-ul madrilenilor a făcut anunțul la dineul ce a avut loc cu ocazia lansării unei cărți care sa celebreze triumful din 2016 al lui Real Madrid.
 
 Și anul trecut clubul madrilean a refuzat să găzduiască finala FC Barcelona-Sevilla (2-0 pentru catalani) datorită programării unui concert al lui Bruce Springstren. Până la urmă finala s-a jucat pe Vincente Calderon, stadionul lui Atletico Madrid.
 
Finala Cupei Regelui, de anul acesta, opune, pe 27 mai, echipele FC Barcelona și Deportivo Alaves și, în cărți, pentru găzduirea evenimentului, au rămas stadioanele Nou Camp, al Barcelonei, Vincente Calderon, al lui Atletico Madrid și San Manea, al bascilor de la Athletic Bilbao. Cum FC Barcelona este calificată în finală, proprietarul clubului din Alaves, Josean Querejeta a optat pentru stadionul lui Athletic Bilbao, San Memes:

"Vom cere președintelui Villar (al federației spaniole) ca partida să se dispute pe San Mames, din Bilbao. Este varianta optimă pentru suporterii noștri, ca distanță. Astfel, ei pot fi prezenți într-un număr cât mai mare la finală. Cred că vor fi încântați și suporterii lui Athletic că o formație bască va disputa finala Cupei Regelui pe stadionul lor. San Mames este un stadion de referință pentru Țara Bascilor. Are cam aceeași capacitate cu Vincente Calderon, dar este mai modern." a declarat patronul lui Alaves.

Suporterii lui Deportivo ar trebui să facă doar 62 de km, din orașul lor până la Bilbao. Club Deportivo Alaves de află pentru prima dată în finala Cupei Regelui, după 96 de ani de la înființarea clubului.

Există voci care doresc ca finala să ne joace pe Vincente Calderon, având în vedere că acesta va fi părăsit la sfârșitul sezonului. Camp Nou, stadionul Barcei, ar putea fi și el o soluție mai ales că, din punct de vedere al capacității ar fi cel mai profitabil.