Avem 4 romani in Campionatul Mondial al cluburilor, care va incepe in cateva zile

Liverpool si Flamengo sunt echipele ce vor intra direct in semifinalele Campionatului Mondial al cluburilor, care va avea loc in Qatar.

„Cormoranii” au mai fost prezenti  la aceasta competitie in 2005, cand au pierdut finala contra brazilienilor de la Sao Paolo. Atunci CM al cluburilor se desfasura in Japonia. Aceasta este editia cu numarul 16 al CM al cluburilor, pana acum Liverpool si Barcelona, alaturi de Chelsea, fiind singurele echipe din Europa care au pierdut finala competitiei.

Echipa lui Razvan Lucescu a fost ultima calificata la competitie

Probabil va aduceti aminte ca in urma cu 4 ani Cosmin Olaroiu a fost la un pas sa castige Liga Campionilor Asiei cu Al Ahli. Luna trecuta un alt roman a reusit sa castige Liga Campionilor Asiei. Este vorba despre Razvan Lucescu, antrenor care a castigat cu Al Hilal. Aceasta se afla la prima participare in competitie. Pentru prima data la CM al cluburilor se afla si Hienghene Sport, care s-a impus in Liga Campionilor Oceaniei. Celelalte echipe participante sunt Al Sadd (la a doua participare), Monterrey (la a patra participare), Esperance de Tunis (la a treia participare), Flamengo (la prima participare) si, evident, Liverpool (la a doua participare). 

In cateva zile va incepe o noua editie a Campionatului Mondial al cluburilor, competitie transmisa de TVR 1. In prima runda Al Sadd, reprezentanta gazdelor, va juca impotriva formatiei din Noua Caledonie Hienghene Sport. Invingatoarea acestui meci va juca in sferturi cu mexicanii de la Monterrey. In celalalt asa-zis sfert de finala tunisienii Esperance de Tunis ii vor avea fata in fata pe sauditii antrenati de Razvan Lucescu, Al Hilal. Invinsele din cele doua meciuri se vor duela pentru locul 5.

Liverpool va intalni in semifinale invingatoarea dintre Monterrey si Al Sadd/Hienghene Sport. In cealalta semifinala Flamengo va intalni invingatoarea dintre Esperance de Tunis si Al Hilal. Invinsele din semifinale se vor duela in finala mica. Prima runda va avea loc pe 11 decembrie, cele doua sferturi pe 14 decembrie, meciul pentru locul 5 pe 17 decembrie. Semifinala care o implica pe Flamengo va avea loc tot pe 17 decembrie, iar cea care o implica pe Liverpool pe 18 decembrie. Ambele finale se vor desfasura pe 21 decembrie. 

Vom avea o brigada de romani la Campionatul Mondial al cluburilor

Avem 4 romani in Campionatul Mondial al cluburilor, pe langa Razvan Lucescu participand si 3 arbitri romani. Ca in fiecare editie, la acest turneu este delegata cate o brigada de arbitri din fiecare confederatie. UEFA l-a delegat pe Ovidiu Hategan, care va fi ajutat la tuse de Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe.  

Liverpool porneste favorita la castigarea turneului 

La casa de pariuri Unibet ni se ofera cote pentru castigatoarea turneului. Evident, Liverpool pleaca favorita, avand cota 1.4. „Cormoranii” sunt urmati de Flamengo (3.35) si Monterrey (21.0). Formatia antrenata de Razvan Lucescu este cotata cu 23.0. In cazul in care esti de parere ca se va intampla scenariul din 2005, iar Liverpool nu va castiga trofeul, Unibet iti ofera cota 2.75 ca asta sa se intample.