Astra Giurgiu - Genk, o noua provocare pentru echipa lui Sumudica

Pont: Sub 2,5 goluri @ 1.68 Unibet

Astra Giurgiu se afla intr-o situatie ingrata in acest moment. Antrenorul Marius Sumudica este in conflict deschis cu partronul Ioan Niculae, acesta ajungand destul de departe, pana in punctul in care sa-si actioneze in instanta clubul pe care il antreneaza. In plus, cei mai importanti jucatori ai giurgiuvenilor au fost vanduti, din cauza neimplicarii patronului din punct de vedere financiar, si pe rand De Amorim, Boldrin, si ultimul dar cel mai important - Denis Alibec, alegand FCSB datorita stabilitatii financiare. 

Sumudica si-a aratat inca o data valoarea, a aratat ca a ajuns deja la o anumita maturitate ca antrenor si si-a condus elevii catre niste rezultate incredibile in cupele europene, acolo unde mai bine cotata FCSB a dezamagit. Dubla cu Genk in saisprezecimi este una foarte grea, fotbalul din Belgia fiind de ceva sezoane mult peste cel din Romania, atat ca joc cat si ca valoare a jucatorilor si bani investiti, lucru care se vede si la echipele nationale. Cu un lot de aproape 50 de miliioane de euro, Genk este favorita astazi, chiar daca Astra, care are un lot cotat la doar 16 milioane de euro, are avantajul terenului propriu. 

Conform mai multor oameni de fotbal din Romania, Astra ar avea sanse la calificare, insa meciul de acasa este foarte important, pentru ca giurgiuvenii nu trebuie sa primeasca gol, iar o victorie la limita cu 1-0 ar fi un rezultat excelent. Asadar, Sumudica cred ca va pregati acest meci foarte bine din punct de vedere tactic, va folosi o formula defensiva si va incerca sa loveasca pe contraatac si la fazele fixe, asa cum a reusit majoritatea golurilor in acest sezon de Europa League. Constantin Budescu, simbolul Astrei in ultimele sezoane, este principalul pericol pentru belgieni, iar de forma acestuia depinde foarte mult jocul romanilor.

Genk este o echipa cu jucatori foarte tineri, avand doar 2 jucatori peste 30 de ani, iar restul avand maxim 25, Astra avand din acest punct de vedere un avantaj deoarece are un lot mult mai experimentat. In campionat, belgienii nu stau nici ei foarte bine, ocupand aceeasi pozitie ca si Astra, locul 7. Acestia vor veni la Bucuresti sa nu piarda si de asemenea cred ca vor juca prudent. Viteza este principalul atuu al belgienilor, dar si posesia, insa Astra ii poate anihila cu o organizare defensiva foarte buna. Cred ca va fi un meci echilibrat si cel mai probabil fara multe goluri.