Aspecte importante din regulamentul pariurilor sportive Netbet

Foarte putina lume lectureaza regulamentul de pariuri sportive al unei case de pariuri sportive online, motivul cel mai frecvent reprezentandu-l multitudinea de informatii, multe nu foarte importante, pentru a gasi aspectele care cu adevarat ne intereseaza in mod direct trebuind, de multe ori, sa parcurgem intreg regulamentul, nefiind evidentiate in vreun fel.
 
 Aceste informatii se refera mai ales la validarea pariurilor din anumite sporturi in diferite situatii (amanarea meciului, anularea lui etc.). Este drept, aproape toate casele online afiseaza in mare acelasi regulament, foarte multe dintre aspecte nefiind importante, cum am mentionat si mai sus, drept pentru care nu ne mai deranjam sa il citim, lucru deloc de condamnat, de altfel. Ar trebui ca aspectele cu adevarat importante din regulament sa fie evidentiate sau notate separat fata de celelalte. Poate pe viitor casele de pariuri vor recurge la aceasta triere.
 
Pana atunci insa, suntem nevoiti sa parcurgem intreg regulamentul unei case de pariuri pentru a descoperi ce se intampla cu banii nostri in anumite situatii. Pentru a va inlesni misiunea, va vom prezenta o serie de articole ale diverselor case online pe tema regulamentului pariurilor sportive si vom incepe cu Netbet, unde putem accesa foarte usor regulile pentru sportul care ne intereseaza, nefiind nevoiti sa parcurgem cine stie cate pagini pentru asta. Din acest punct de vedere, Netbet are o bila alba fata de majoritatea caselor de pariuri.
 

Reguli fotbal


Vom incepe cu ‘’sportul rege’’ si anume fotbalul, aici meritand sa specificam ca, in cazul in care un meci ajunge la loviturile de departajare, pariurile live de tip Peste/Sub se refera la numarul penalty-urilor convertite, nu la numarul total al penalty-urilor, intalnind cazuri in care a fost facuta aceasta confuzie.
 
O alta posibila dilema este reprezentata de tipul de pariu ‘’perioada de 1 minut/5 minute’’. Spre exemplu, daca dorim sa plasam pariuri pe varianta ‘’Ce se va intampla prima data intre minutele 40:00 si 44:59’’, in calcul se va lua doar acest interval, nu si prelungirile primei reprize. La fel se va intampla si in cazul tipului de pariu ‘’Ce se va intampla prima data intre minutele 85:00 si 89:59’’. Daca meciul este amanat in acea perioada pariurile vor fi considerate nule, cu exceptia cazului in care pariul a fost deja stabilit castigator.
 
In ceea ce priveste loviturile libere, loviturile de colt, penalty-urile sau outurile, se va lua in considerare perioada in care ele au fost acordate, nu jucate. In eventualitatea in care un corner/out este acordat, insa arbitrul fluiera intre timp finalul primei reprize sau finalul meciului, acesta nu va fi contabilizat.
 
 
In ceea ce priveste pariurile tip ‘’Marcator’’, autogolurile nu vor fi luate in considerare. In caz de autogol, se va lua in considerare golul anterior sau golul urmator (daca exista). Daca se marcheaza doar autogoluri, se va lua in calcul selectia ‘’Niciun marcator’’. 
 
Un aspect important de retinut se refera la optiunea ’’Primul marcator’’. Astfel, pariurile vor fi declarate nule, iar miza rambursata, daca respectivul jucator nu va fi introdus pe teren in timpul partidei, dar si daca acesta intra din postura de rezerva, iar scorul a fost deschis pana in acel moment. In cazul in care scorul este 0-0 in momentul in care jucatorul pe care s-a plasat pariul intra pe teren,  acesta este valid (nu este anulat). Pariurile pe Ultimul Marcator, Doua sau peste, Trei sau peste vor fi rambursate in cazul in care meciul este anulat, in ultimele doua cazuri acesta fiind valabil daca respectivul jucator marcase pana in acel moment doua/trei goluri.
 
In situatiile in care doi sau mai multi jucatori au marcat acelasi numar de goluri, iar pariul este plasat pe optiunea ‘’Marcatorul principal al echipei’’, ‘’Golgheterul competitiei’’ etc., miza se imparte la numarul jucatorilor aflati la egalitate, inmultindu-se cu acea cota. In cazul ‘’Golgheterului competitiei’’, doar golurile marcate in sezonul regulat sunt luate in considerare, nu si cele din play-off.
 

Reguli tenis


In ceea ce priveste meciurile de tenis, pariurile vor ramane valabile in cazul suspendarii partidei si reluarii la o data ulterioara sau in cazul schimbarii datei/orei de start a meciului. In schimb, daca un jucator a abandonat, pariul este considerat nul, iar miza anulata. Am scos in nforma acest aspect fiindca nu toate casele de pariuri au aceeasi politica.
 
Daca vei paria pe optiunea ‘’Castigatorul primului punct in game-ul 13’’, iar scorul devine 6-6, disputandu-se tie-break, nu se va lua in calcul primul punct din tie-break, pariul fiind, foarte probabil, anulat. Daca un punct nu se joaca, nformative de motiv, incluzand aici punctul de penalizare (acordat ca forma de pedeapsa), pariurile pe acel punct sunt anulate, iar miza rambursata.
 
In cazul meciurilor de dublu, un Super Tie-break este considerat ca fiind al treilea set, interesandu-ne aceasta nformative mai ales daca plasam pariuri de tip Under/Over game-uri. 
 
 
Daca vom miza pe castigatorul unui turneu, trebuie ca respectivul jucator sa nu abandoneze inaintea primului joc. In caz contrar, miza plasata pe el va fi rambursata.
 

Reguli baschet


O regula interesanta avuta de Netbet pentru meciurile de baschet spune ca rezultatele meciurilor vor fi valide daca meciul se intrerupe, conditia fiind ca meciul sa dureze minim 43 minute in cazul in care in total ar fi avut 48 minute, respectiv minim 35 daca in total ar fi avut 40 minute. Daca un meci este suspendat dupa atingerea acestei perioade minime si nu se va relua in aceeasi zi, este considerat final scorul din momentul opririi partidei.  
 
In cazul parierii pe al patrulea sfert dintr-un  meci, rezultatul va include si eventualele prelungiri, in care se va intra daca scorul este egal dupa 10/12 minute. Daca ai mizat pe jumatatea/sfertul in care se vor marca cele mai multe puncte, iar la sfarsitul mai multor astfel de perioade numarul de puncte este la fel de mare, potentialul castig se va imparti la 2/3/4.
 
De asemenea, daca am plasat pariuri pe un jucator, iar acesta nu joaca in timpul efectiv de joc, pariurile vor fi anulate. In cazul in care intra si marcheaza in prelungiri, rezultatul pariului (Castigator/Pierdut) va fi determinat in urma unei comparatii a punctelor marcate de jucatorul respectiv in raport cu un numar prestabilit de puncte.
 

Reguli sporturi cu motor


Pentru stabilirea pariurilor se va lua in considerare rezultatul de la incheierea cursei. Descalificarile sau contestatiile ulterioare nu vor afecta pariurile. In cazul in care am pariat pe un duel intre doi piloti si niciunul dintre ei nu termina cursa, pariul nu va fi anulat, ci va fi castigat de pilotul care a parcurs cele mai multe tururi. Abia in cazul in care cei doi au parcurs acelasi numar de tururi pariul se va anula. 
 

Reguli sporturi de iarna


La aceste sporturi ne-a atras atentia o regula conform careia, in cazul in care mizam pe head to head, un schior abandoneaza/este descalificat in prima mansa, iar celalalt o duce la bun sfarsit, schiorul care a incheiat prima mansa este castigator. Daca ambii abandoneaza in aceeasi mansa pariurile sunt anulate.
 

Reguli box


Pentru a putea fi determinate rezultatele pariurilor Peste/Sub in cazul numarului rundelor, jumatate de runda (Over/Under X.5) inseamna 1 minut si jumatate din runda X+1. De exemplu, Over 6.5 runde se intampla cand se trece de 1 minut si 30 secunde din runda a saptea.
 

Reguli ciclism


Toate pariurile vor fi stabilite conform rezultatelor din momentul terminarii cursei. Descalificarile si contestatiile ulterioare nu vor  afecta pariurile. La fel ca in orice alt sport, pariurile pe concurentii care nu au inceput cursa vor fi anulate.
 

Reguli rugby


Daca pariezi pe marcatorul unui eseu, trebuie sa tii cont de faptul ca eseurile de penalizare nu se iau in considerare. In cazul unui eseu de penalizare, stabilirea pariului este amanata pentru urmatorul eseu.
 

Reguli hochei pe gheata


Rezultatul meciurilor care se decid prin penalty va include toate penaltyurile ca goluri pentru echipa castigatoare, in cazul pariurilor pre-live. In schimb, toate tipurile de pariere pe reprize (in special a treia) exclud prelungirile. Tipurile de pariu ML 2 variante, HC 2 variante, OU 2 variante, Scor exact, Par/Impar si Marja victoriei includ eventualele prelungiri. Asta la pariurile pre-live, fiindca in cazul celor live in 10 situatii se includ prelungirile. Este vorba despre Handicap Final (2 variante); Final meci; Scor exact (egal exclus); Marja victoriei; Total goluri par/Impar; Total goluri echipa (2 variante); Total goluri (2 variante); Moneyline (2 variante);  Handicap (2 variante) si 2 variante Peste/Sub.
 
Momentul inceperii jocului va fi considerat minutul 1. Astfel, un gol marcat dupa 24 minute si 37 secunde va fi considerat ca marcat in minutul 25.