Ambele echipe romanesti au sanse sa ia puncte in aceasta etapa de Europa League

Niciuna dintre cele doua reprezentante ale noastre in Europa League nu a obtinut nicio victorie in faza grupelor, insa asta speram sa se intample maine.

Sigur, nu avem pretentia ca ambele echipe  sa se impuna, insa sunt sanse mari ca macar una sa o faca. Si aici ne referim in special la Steaua, care o va intalni pe teren propriu pe Zurich. Ambele se afla pe primul loc in liga interna, Zurich retrogradand insa sezonul trecut in liga secunda. In prima runda a grupelor Europa League, Steaua a pierdut cu 0-2 in Turcia, in fata celor de la Ankaraspor, in runda secunda remizand pe teren propriu impotriva lui Villarreal. De partea cealalta, Zurich a fost invinsa in prima runda in Spania cu 1-2, in a doua trecand cu acelasi scor de Ankaraspor.

Golul marcat de Muniru cu Villarreal a fost singurul din precedentele 3 partide de pe teren propriu ale Stelei din Europa League. Nici Zurich nu sta mai bine, suferind 7 infrangeri in ultimele 9 deplasari din aceasta competitie. O remiza nu ar ajuta-o deloc pe Steaua in lupta pentru calificarea in primavara europeana, nu la fel putand spune insa si despre Zurich. Avand in vedere si ultimele rezultate ale celor doua din grupele Europa League, opinam ca va fi marcat mai mult de un gol in acest meci.

A doua partida de pe biletul zilei o va vedea pe Astra deplasandu-se in Cehia. Sigur, ar trebui sa fim optimisti si sa spunem ca ambele echipe romanesti au sanse sa ia puncte in aceasta etapa de Europa League, insa giurgiuvenii nu vor avea o misiune deloc usoara. Spunem asta in primul rand fiindca formatia antrenata de Marius Sumudica se afla pe antepenultimul loc in Liga I, Plzen fiind pe pozitia secunda in Cehia, insa si fiindca echipele romanesti au intampinat dificultati in ultima vreme impotriva celor cehe.In prima etapa a fazei grupelor Astra a pierdut cu 2-3 pe teren propriu in fata Austriei Viena, in a doua runda fiind invinsa cu 0-4 in deplasare de AS Roma. De partea cealalta, Plzen a obtinut o remiza atat cu AS Roma, cat si cu Austria Viena, nefiind exclus ca si maine sa faca asta. De aceea ne vine greu sa credem ca Plzen va marca mai mult de 2.5 goluri.