A făcut blat Valencia în ultima etapă din Primera División?

Valencia este bănuită că ar fi aranjat meciul din ultima etapă din Primera División cu Real Valladolid, pentru a câştiga şi prinde ultimul loc de Liga Campionilor. Blatul ar fi fost făcut printr-o înţelegere a fotbaliştilor de pe teren, Borja Fernández fiind deja reţinut de poliţia spaniolă.

Valencia, Getafe şi Sevilla se luptau pentru locul 4

În ultima etapă din Primera División, echipele clasate pe locurile 4, 5 şi 6 se luptau pentru a prinde ultima poziţie de Liga Campionilor. Podiumul era cu FC Barcelona 87p, Atlético Madrid 76p şi Real Madrid 68p, iar pentru locul 4 se băteau Valencia CF 58p, Getafe CF 58p şi Sevilla FC 56p. În etapa a 38-a, cele trei echipe au jucat la aceiaşi oră, 17:15, pentru a fi totul corect. Sevilla FC a întâlnit-o acasă pe Athletic Bilbao şi a bătut-o cu 2-0, Getafe CF nu a reuşit decât un rezultat de egalitate acasă, 2-2 cu Villarreal CF, iar Valencia CF s-a impus cu 2-0 în deplasare în faţa lui Real Valladolid. În urma acestor reziltate, Valencia CF 61p a terminat pe locul 4 şi a prins al doilea sezon consecutiv Liga Campionilor, în timp ce Getafe CF 59p şi Sevilla FC 59p au trebuit să se mulţumească cu o calificare în Europa League.

Blatul s-a făcut între jucători

Meciul care a avut loc pe "Estadio José Zorrilla" (18 mai), între Real Valladolid şi Valencia CF, care s-a terminat cu victoria "Los Ches", scor 2-0 (Carlos Soler 36, Rodrigo Moreno 53), este bănuit că a fost aranjat. Conform external linkLink-uri externe interzise, poliţia spaniolă a arestat marţi mai multe persoane pe care le-a acuzat că au aranjat meciul. Blatul care le-a permis "Los Murciélagos" să prindă din nou un loc de Liga Campionilor, nu a fost făcut cu implicarea conducerii celor două cluburi, ci printr-o înţelegere a jucătorilor. Pentru Real Valladolid, partida era una fără miză, pentru că avea 41p şi nu mai putea fi ajunsă de Girona FC 37p, în timp ce pentru Valencia, cele 3p erau vitale pentru a se califica în Liga Campionilor. Casele de pariuri au anunţat că s-a înregistrat o creştere a pariurilor, iar unii jucători sunt bănuiţi că ar fi mizat sume mari de bani pe victoria Valenciei. Anchetatorii cred că şi meciurile SD Huesca - Valencia CF 2-6 (5 mai) şi Real Betis Sevilla - SD Huesca 2-1 (12 mai) au fost aranjate pentru pariuri.

Capul reţelei este un fost jucător al lui Real Madrid

Mijlocaşul defensiv Borja Fernández, care a fost titular la "Blanquivioletas" în meciul Real Valladolid - Valencia, fiind înlocuit în minutul 84, a fost arestat de poliţie. Aceasta a deschis un dosar în care sunt reţinute multe persoane din lumea fotbalului spaniol, care sunt cercetate pentru constituire în grup infracţional, coprupţie şi spălare de bani. Pe lângă Borja Fernández, au fost reţinuţi marţi, câţiva fotbalişti de la SD Huesca, dar şi preşedintele clubului Agustín Lasaosa şi şeful compartimentului medical Juan Carlos Galindo, într-un dosar de meciuri aranjate pentru pariuri, în Primera División şi Segunda División. Poliţia spaniolă a mai percheziţionat şi sediul clubului SD Huesca, pentru a aduna dovezi. Surprinzător, capul reţelei ar fi Raúl Bravo, în vârstă de 38 ani, fost jucător la Real Madrid, care a mai evoluat printre alte cluburi şi la Olympiakos Pireu! Au mai fost reţinuţi Íñigo López Montaña, 36 de ani, jucător a lui Deportivo La Coruña, Samuel Sáiz, 28 de ani, jucător a lui Getafe CF şi Carlos Aranda, 38 de ani, fost jucător la mai multe echipe din Primera División şi Segunda División precum CD Numancia, Villarreal CF, Albacete Balompié, Real Murcia, Granada 74, CA Osasuna Pamplona, Levante UD, Real Zaragoza sau UD Las Palmas.