6 semne ca ai plasat un pariu prost

Singurul mod in care poti evalua un pariu este raportandu-te la rezultat. Castigi – a fost un pariu bun. Pierzi – a fost un pariu prost.  In anumite cazuri poti determina chiar inainte sa inceapa evenimentele pe care ai pariat daca pariul este sau nu unul bun. Iata cateva semne ca ai plasat un pariu prost.
 

1. Ai pariat pe echipa favorita

 

La pariuri sportive este extrem de important sa separam subiectivul de obiectiv. Parierea pe echipa favorita se afla in sfera evaluarii subiective, lucru care in cele mai multe din cazuri este drumul cel mai scurt spre esec.  Orice suporter al unei echipe tinde sa exagereze si sa idealizeze valoarea si jocul echipei pe care o sustine. Realitatea insa este, in multe situatii, foarte diferita de perceptia subiectiva.

Tot aici putem incadra si opusul – parierea impotriva echipei favorite. Multi aplica urmatorul rationament: pariaza impotriva echipei favorite si daca echipa favorita castiga, e bine, daca echipa favorita pierde, iar e bine pentru ca macar au castigat la pariuri. Serios? Asta e o amagire doar, stim cu totii, si din aceasta ecuatie avem un singur castigator – casa de pariuri. In general cele mai multe castiguri ale caselor de pariuri sunt rezultatul unor pariuri plasate pe fond emotional sau pe fondul preferintelor proprii. Terenul perfect pentru o casa de pariuri!
 

2. Ai pariat pe un rezultat la intamplare

 

O alta practica in urma careia banii ajung de cele mai multe ori in buzunarul casei de pariuri. Pariurile plasate fara o analiza in prealabil sunt pariuri profitabile pentru casa de pariuri. Cel mai bun exemplu care imi vine in minte acum sunt pariurile pe Par/Impar, indiferent ca e vorba de numarul de goluri, puncte sau orice altceva. Nu vad ce analiza ai putea face, in baza careia sa rezulte faptul ca sunt sanse mari ca numarul de goluri care se vor marca intr-un anume meci va fi par sau impar.
 

3. Ai pariat pe o cota foarte mica

 

De obicei, cei care pariaza pe cote extrem de mici urmaresc o startegie pe termen lung. Asta in cazul fericit, in cazul nefericit nu urmaresc nicio strategie si amana doar aproape inevitabilul destin. Pentru a obtine un castig cat de cat semnificativ dintr-o cota mica, trebuie ca miza ta sa fie una foarte mare. Astfel, vine intrebarea, merita sa risti o suma mare pentru un castig mic, raportat la suma investita? Chiar daca urmaresti o strategie pe termen lung, nicio cota nu este sigura, nici macar cota de 1.01. Risti tot, pentru putin, iar de multe ori ajungi sa pierzi tot.
 

4. Ai pariat un acumulator baban sperand ca te imbogatesti peste noapte

 

Cu cat ai mai multe evenimente pe un bilet, cu atat sansele tale de castig se reduc.
Sigur ca sunt si cazuri in care pariurile acumulatoare cu multe evenimente ies castigatoare. Dar per total, cu cat ai mai multe evenimente pe bilet, cu atat sansele de reusita se apropie de sansele sa castigi la loto premiul cel mare.
Eu prefer sa plasez mai multe pariuri simple, decat unul acumulator. Daca ies toate evenimentele, castigul este acelasi in ambele cazuri. Daca un eveniment de pe bilet este necastigator, in cazul pariului acumulator ai pierdut tot.
 

5. Ai depasit suma alocata pentru un pariu

 

Am vorbit destul despre cote, dar a venit vremea sa vorbim si despre bani. Poti fi cel mai bun tipster din lume, daca nu ai disciplina financiara, esti sortit esecului.

Daca ai in contul de pariuri o anumita suma de bani, ideal ar fi ca miza pe un singur pariu sa fie de 3-5% din banca. Hai 7-10% daca vrei sa fie mai palpitant. Fara exceptie! Nu tebuie sa depasesti suma impusa, in caz contrar, incet dar sigur, vei sfarsi prin a pierde intreaga banca acumulata in luni, in doar cateva ore sau zile.
 

6. Ai pariat pe sistemul “all in”

 

In continuarea celor spuse la punctul anterior, exista si o solutie mai simpla de a pierde intreaga banca! Mai exact, a pariezi toti banii disponibili in cont pe un singur pariu.

Pariul de tip “all in” intervine in general in doua situatii. Prima: ai pierdut o parte din banca si vrei sa recuperezi cee ace ai pierdut printr-un singur pariu. Daca se poate, sa nu recuperezi doar banca, ci sa mai obtii si ceva extra. Pariatul “all in” la recuperare, mai devreme sau mai tarziu, va duce la pierderi. Si cand pierzi, pierzi tot, nu doar o parte. A doua: esti foarte sigur pe un rezultat. Atunci cand ai impresia ca nimic nu se poate intampla si castigul este garantat. Din nou, mai devreme sau mai tarziu, vei pierde.