5 ponturi prin care îți mărești șansele de a câștiga la ruletă

Ca jucător la cazinou este greu de crezut că nu ai auzit sau chiar ai încercat ruleta. Este unul dintre cele mai populare jocuri pe care le putem juca în diferite variante și în același timp să câștigi bani. Jocul este unul interesant și fascinant, iar prin intermediul articolului îți prezint cinci modalități prin care reduci șansa cazinoului de a câștiga în fața ta.

Ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc din istorie și cel puțin conform datelor este vechi de câteva sute de ani și a fost inventat din greșeală de către un matematician francez. Cu timpul au apărut mai multe variante ale jocului, ceea ce face ca astăzi să există mai multe versiuni. Ruleta europeană aduce pe roată 37 de secțiuni cu numere de la 0 la 36, iar ruleta americană are 38 de secțiuni, deoarece se adaugă un dublu 0 la numerele deja existente în varianta europeană.

Zero este considerat număr neutru și secțiunea unde este încadrat pe roata de joc este colorată cu verde, iar restul numerelor sunt așezate pe secțiuni colorate cu negru și roșu. Pariurile pe numere sunt cele mai bune din punct de vedere al cotei pentru că aduc cel mai mare câștig, dar mai sunt și alte pariuri adiacente pe care poți paria, chiar dacă sunt cote mai mici.

  • Par sau Impar
  • Roșu sau negru 
  • Coloană
  • Duzină

Cum se joacă ruleta?

Totul este foarte simplu pentru că rolul jucătorului este să plaseze pariuri pe masa de ruletă și să aștepte desfășurarea rundei. În partea stângă a ecranului există și o fereastră de chat dacă vorbim despre ruleta la Live Cazino, prin care jucătorii comunică între ei sau cu dealerul.

Tipuri de ruletă:

  • Ruletă europeană
  • Ruletă franceză
  • Ruletă americană
  • Lighting Roulette
  • Ruletă Live
  • Ruletă cu două bile

Indiferent de varianta aleasă, jocul de ruletă are avantajele sale și printre aceste avantaje se numără și faptul că printr-o strategie sau un sistem bine ales se pot reduce șansele cazinoului de a câștiga în fața jucătorului. Funcționează 100%? La această întrebare răspunsul este nu, având în vedere că ruleta este un joc de șansă, însă depinde pe de altă parte și ce fel de pariuri obișnuim să jucăm.

Strategia potrivită pentru a nu pierde la ruletă

O metodă care se aplică atât în pariuri sportive este sistemul Martingale. Această strategie este un plan elaborat care de-a lungul timpului și-a demonstrat originalitatea și a arătat jucătorilor că dacă este urmat așa cum trebuie, cu greu vor exista pierderi. Există mai multe strategii, dar am ales să o prezint pe cea cu o rată mai bună de câștig.

Martingale este un sistem de pariere prin care jucătorul pariază o sumă de bani pe roșu sau negru, fie pe par sau impar, iar dacă pierde dublează suma pentru următorul pariu și tot așa până când banii pierduți sunt recuperați. Dacă foarte bine ai observat, am spus până când banii sunt recuperați pentru că în jocuri de noroc nimeni nu garantează o formulă magică pentru a câștiga. Însă, folosind această strategie pot exista câteva mâini la rând care să fie de succes și automat să aducă câștiguri importante.

Alege momentul potrivit pentru a retrage

Mi s-a întâmplat să joc la cazinou, să câștig rundă de rundă, dar să cred că sunt invincibil și este ziua mea norocoasă orice s-ar întâmpla. Lucrurile nu stau chiar așa, iar pentru ca o sesiune să fie bună mi-am dat seama că trebuie să știu când să mă opresc. Norocul nu ține la infinit și asta în cazuri fericite pentru că sunt cazuri când trebuia să alegem momentul potrivit pentru a mă retrage și când sunt pe minus.

Decizia de a mă ridica de la masă atunci când sunt în câștig sau sunt în pierdere de cele mai multe ori poate face ca o sesiune să fie reușită. Sub imperiul emoțiilor este greu să te poți controla și atunci pariurile se pot efectua fără o analiză corectă a mesei de joc și cel mai bine este să închei sesiunea la momentul oportun.

Nu paria haotic

Spuneam la începutul articolului că jocul de ruletă vine cu mai multe tipuri de pariuri care sunt la dispoziția jucătorilor și atunci cel mai bine este să identifici strategia potrivită pentru bugetul alocat. Am văzut jucători la ruletă online, cât și offline care efectiv pariau haotic, în sistem „cruce” doar pentru că aveau impresia că le poartă noroc, dar lucrurile nu stau tocmai așa. Din acest motiv trebuie cântărite bine lucrurile și dacă ți-ai propus să joci doar pe culoare sau par/impar, atunci ar fi bine să menții această decizie. Evită să plasezi nenumărate pariuri pe rundă doar pentru că este permis lucrul acesta.  Bugetul se poate reduce considerabil într-un timp foarte scurt și nu vrei lucrul acesta.

Focusează-te 100% pe joc

Într-o sesiune sunt șanse mari de reușită atunci când concentrarea este 100% pe acel joc. Este chiar demonstrat faptul că doar așa poate să apară și succesul, iar printr-o sesiune la Mr. Bit Cazino unde sunt zeci de mese disponibile, lucrul acesta se poate face ușor. Ce înseamnă concentrare 100%?  Să urmărim fiecare mișcare, număr ieșit, frecvența prin care bila cade pe roșu sau negru, fie par sau impar. Printr-o atenție sporită vei observa un control mai bun asupra mesei și poți uneori să te gândești mai bine la următoarele mișcări.

Să te asiguri că stăpânești bine regulile

Ruleta nu este precum păcănelele, unde să nu existe reguli și totul decurge în funcție de cum ne este norocul. În jocul de ruletă trebuie să știm foarte bine regulile, cum putem paria, ce înseamnă fiecare pariu, iar când stăpânim toate aceste elemente atunci să alegem să jucăm pe bani reali. Până și furnizorii sar în ajutorul nostru și ne oferă o variantă demo a jocurilor de masă, iar principalul scop este de a ne familiariza cu jocul în sine.

Nimeni nu joacă la cazinou cu gândul de a pierde zi de zi, doar pentru că vrea să se distreze și aloca acel buget special unor sesiuni. Cel puțin în cazul jocului de ruletă, există câteva trucuri prin care jucătorul poate reduce substanțial șansele pe care cazinoul le are în fața lui, iar eu și-am prezentat cinci dintre aceste ponturi care te pot ajuta să câștigi.

Orice strategie ai folosi si orice joc ai juca, nu uita ca trebuie sa pariezi doar sumele de bani pe care ti le permiti sa le pierzi.